Και το όνομα αυτού Djed- Nέο stablecoin στο blockchain του Cardano με υπογραφή COTI

Και το όνομα αυτού Djed- Nέο stablecoin στο blockchain του Cardano με υπογραφή COTI

Νέο stablecoin αφίχθη στο blockchain του Cardano, το οποίο προώρισται να λειτουργήσει ως εργαλείο για αποκεντρωμένες λειτουργίες χρηματοδότησης (DeFi).

Το Djed είναι βασισμένο σε ένα αλγοριθμικό σχέδιο που χρησιμοποιεί smart contracts για να εξασφαλίσει την σταθερότητα της τιμής του – κάτι που αποτυπώνεται εύγλωττα και στο όνομά του, αφού Djed είναι ένα αρχαίο αιγυπτιακό ιερογλυφικό που έχει τη μορφή στύλου και, άρα, συμβολίζει τη σταθερότητα.

Ο πάροχος πύλης πληρωμών του Cardano, το Coti, θα είναι ο επίσημος εκδότης του Djed.

Σύμφωνα με άρθρο του COTI στο Medium στόχος του Djed είναι να γίνει το νόμισμα με το οποίο θα πληρώνονται τα τέλη όλων των συναλλαγών του δικτύου του Cardano. 

Σύμφωνα με τα white pages του Djed, που δόθηκε στη δημοσιότητα τον περασμένο Αύγουστο, το πρωτόκολλο του stablecoin θα λειτουργεί σαν αυτόνομη κεντρική τράπεζα που αγοράζει και πουλά νομίσματα σε τιμή και εύρος που συνδέεται με την τιμή-στόχο».

Το stablecoin θα λειτουργήσει διατηρώντας ένα απόθεμα νομισμάτων βάσης, ενώ θα κόβει και θα καίει διάφορα άλλα σταθερά περιουσιακά στοιχεία και αποθεματικά νομίσματα.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή του Cardano Hoskinson, το Djed θα μπορούσε να αποτελέσει game changer στην αγορά κρυπτονομισμάτων, καθώς απευθύνεται σε ένα «εντελώς νέο κοινό, σε μια εποχή που η βιομηχανία βιώνει ήδη αστρονομική ανάπτυξη».