Κεδίκογλου: Είμαστε κοντά σε συμφωνία

Κεδίκογλου: Είμαστε κοντά σε συμφωνία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην ολονύκτια διαπραγμάτευση με την τρόικα και τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα.

«Έχει σημειωθεί πρόοδος. Είμαστε πολύ κοντά στο να μπορέσουμε να συμφωνήσουμε. Το γεγονός ότι υπήρξε μία ολονύκτια διαπραγμάτευση και συμφωνήθηκε το μεσημέρι να επαναλάβουν τις διαβουλεύσεις, δείχνει τη βούληση να φθάσουμε σε συμφωνία και ότι είμαστε κοντά», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

Ο κ. Κεδίκογλου απέφυγε να αναφερθεί σε επιμέρους θέματα καθώς σημείωσε: «Είναι συνολική η διαβούλευση και πρέπει να κλείσουμε μία συνολική συμφωνία. Είναι δύσκολα. Βλέπετε ότι διαπραγματευόμαστε σκληρά. Είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε τους στόχους μας και πιστεύουμε ότι θα το καταφέρουμε».

Διαβάστε ακόμη: Πιο κοντά σε συμφωνία με την τρόικα

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για τις κατηγορίες του πως η χώρα θα βγει σικέ στις αγορές πριν από τις εκλογές επισημαίνοντας: «Δεν στήνονται οι αγορές. Αν μπορούσανε να στηθούνε, τότε οι Ηνωμένες Πολιτείες με την Lehman Brothers δεν θα είχαν μπλέξει έτσι. Να δούμε και λίγο πώς έχουν τα πράγματα. Γιατί πραγματικά, αυτό που κάνει ο κ. Τσίπρας είναι απαράδεκτο. Δηλαδή, είναι μία απόπειρα υπονόμευσης της εθνικής προσπάθειας με προφανείς απαράδεκτες σκοπιμότητες. Όποιος γνωρίζει πώς λειτουργεί αυτός ο μηχανισμός, γελάει όταν ακούει για στημένη έξοδο στις αγορές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ