Κεδίκογλου: «Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με την τρόικα»

Κεδίκογλου: «Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με την τρόικα»

«Οι ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές, δεν αλλάζουν κυβέρνηση».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega, ανέφερε ότι η διαβούλευση που γίνεται με την τρόικα είναι ολοκληρωμένη και ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε τελικό στάδιο για να συμφωνήσει με τους εκπροσώπους των δανειστών. Ακόμη εξέφρασε την πεποίθηση πως ότι συμφωνηθεί, θα περάσει από τη Βουλή.

Η τρόικα είναι από σήμερα στην Αθήνα με στόχο την επίτευξη συμφωνίας πριν το Eurogroup της 10ης Μαρτίου. Οι εκπρόσωποι των δανειστών θα έχουν σήμερα στις 4 το απόγευμα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ενώ η κυβέρνηση τους υποδέχεται με ενιαία γραμμή για τα θέματα της διάθεσης των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, της διάρκειας του φρέσκου γάλακτος και της τιμής των βιβλίων.

«Ισχυρό χαρτί» της κυβέρνησης θεωρείται η επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος, ενώ «αγκάθι» των διαπραγματεύσεων είναι οι διαφωνίες και οι καθυστερήσεις σε σειρά μεταρρυθμίσεων για τις οποίες οι δανειστές ασκούν έντονες πιέσεις.

Διαβάστε ακόμη: Βεβαιότητα Τσίπρα για αυτοδυναμία

Ο κ. Κεδίκογλου ρωτήθηκε επίσης για το αν οι ευρωεκλογές και οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα θεωρηθούν δημοψήφισμα και απάντησε ότι αν και είναι πολύ σημαντικές εκλογές, δεν αλλάζουν κυβέρνηση.

«Δεν θα είναι δημοψήφισμα, όποιο και αν είναι το αποτελεσμα, έχουμε διακηρυγμένο στόχο την εξάντληση της τετραετίας. Δεν θα διακινδυνεύσουμε την πορεία της χώρας, ιδιαίτερα τώρα που βρισκόμαστε πολύ κοντά στην έξοδο από την κρίση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναφερόμενος στη χθεσινή συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κεδίκογλου σημείωσε ότι με όσα λέει, δείχνει ότι δεν έχει ιδέα πως δουλεύουν τα πράγματα στην Ευρώπη και πως οι γίνονται οι διαβουλεύσεις, ενώ πρόσθεσε ότι για άλλη μια φορά φαίνεται πως ο κ. Τσίπρας δεν θα διστάσει να προκαλέσει την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.