Κεφαλονιά: Σεισμός 4,2 Ρίχτερ αναστάτωσε και πάλι το νησί

Κεφαλονιά: Σεισμός 4,2 Ρίχτερ αναστάτωσε και πάλι το νησί
Photo:

Οι συνεχείς μετασεισμοί προκαλούν ανησυχία στους κάτοικους της Κεφαλονιάς, οι οποίοι έχουν μετατρέψει τα αυτοκίνητα τους σε σπίτια.

Συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στην Κεφαλονιά, καθώς ένας ακόμα σεισμός 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πριν λίγα λεπτά. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, επίκεντρο ήταν και πάλι το Ληξούρι, το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 5 χιλιόμετρα και έγινε αισθητός στη Ζάκυνθο, την Ιθάκη και σε περιοχές της δυτικής Ελλάδας.

Νωρίτερα άλλη μία σεισμική δόνηση στην περιοχή του Ληξουρίου σημειώθηκε στις 05: 26 και αναστάτωσε, τόσο τους κατοίκους της Κεφαλονιάς όσο και αυτούς της Ζακύνθου. H σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, είχε επίκεντρο 15 χιλιόμετρα βόρειοανατολικά του Ληξουρίου και εστιακό βάθος μόλις 2 χιλιόμετρα.

Αλλά και χτες το βράδυ, ένας ακόμα μετασεισμός ταρακούνησε το νησί. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό ινστιτούτο Αθηνών, ο σεισμός που σημειώθηκε στις 21:21 το βράδυ της Πέμπτης, είχε ένταση 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και εστιακό βάθος μόλις 5 χιλιομέτρων.

Διαβάστε ακόμη: Μέτρα ανακούφισης για τους κατοίκους της Κεφαλονιάς

Οι συνεχείς μετασεισμοί προκαλούν ανησυχία στους κάτοικους της Κεφαλονιάς, οι οποίοι έχουν μετατρέψει τα αυτοκίνητα τους σε σπίτια φοβούμενοι έναν μεγαλύτερο σεισμό. Το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», για ακόμη ένα βράδυ, γέμισε με σεισμοπαθείς που δεν έχουν που να μείνουν, ενώ οι σκηνές του στρατού, παρότι χθες τοποθετήθηκαν και δάπεδα, δεν προτιμούνται από τους πολίτες.

Τελευταία Ενημέρωση: 13:00