Κέντρο outsourcing και χίλιες θέσεις εργασίας θέλει να δημιουργήσει στην Αθήνα ο όμιλος Sitel Group

Κέντρο outsourcing και χίλιες θέσεις εργασίας θέλει να δημιουργήσει στην Αθήνα ο όμιλος Sitel Group
epa04074358 The logo of Sitel pictured in the new call center of Sitel in Magdeburg, Germany, 13 February 2014. More than 200 new jobs will be created until mid-2014 at the location. US-based call center company Sitel is an international enterprise with 58,000 employees in 23 countries and runs customer services for different brands, according to the company. EPA/JENS WOLF Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η εταιρεία που δραστηριοποιείται σε 28 χώρες σε όλο τον κόσμο, πραγματοποίησε την ανακοίνωση σε ειδική ενημερωτική εκδήλωση που  διοργάνωσε το Enterprise Greece στο Παρίσι.

Ο πολυεθνικός όμιλος Sitel Group, από τους κορυφαίους παγκοσμίως παρόχους υπηρεσιών διαχείρισης πελατών, ανακοίνωσε το σχέδιό του για επενδύσεις στην Ελλάδα, εγκαθιστώντας ένα κέντρο υπηρεσιών outsourcing στην Αθήνα που θα δημιουργήσει 1.000 θέσεις εργασίας.

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του Enterprise Greece. Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται, η εταιρεία που δραστηριοποιείται σε 28 χώρες σε όλο τον κόσμο, πραγματοποίησε την ανακοίνωση σε ειδική ενημερωτική εκδήλωση που  διοργάνωσε το Enterprise Greece στο Παρίσι, την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου. Στην εκδήλωση, εκπρόσωπος του οργανισμού ενημέρωσε ανώτερα στελέχη 30 γαλλικών και πολυεθνικών εταιρειών σχετικά με τις οικονομικές προοπτικές της Ελλάδας και το πρόγραμμα παροχής κινήτρων για τα Κέντρα Παροχής Υπηρεσιών Outsourcing (ΒΡΟ) προς επιχειρήσεις και τα Κέντρα Παροχής Ενδοομιλικών Υπηρεσιών (SSC).

Ανακοινώνοντας την απόφαση της Sitel, ο διευθύνων σύμβουλος για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (EMEA), Πέδρο Λοζάνο, αναφέρθηκε και στη στενή συνεργασία και την ενεργό υποστήριξη που έλαβε η εταιρεία από τον Enterprise Greece, μεταξύ των λόγων για τους οποίους αποφάσισε την εγκατάσταση της.

«Ο όμιλος Sitel έχει αποφασίσει να επεκτείνει το παγκόσμιο αποτύπωμα του επενδύοντας στην Ελλάδα», δήλωσε. «Το πρώτο κέντρο του ομίλου μας στην Ελλάδα θα βρίσκεται στην Αθήνα και αναμένεται να δημιουργήσει 1.000 νέες θέσεις εργασίας για την παροχή υπηρεσιών σε πελάτες μας, διεθνείς επιχειρήσεις».

Στην εκδήλωση, στέλεχος του Enterprise Greece παρουσίασε στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που συνθέτουν το κατάλληλο επενδυτικό περιβάλλον για πολυεθνικούς ομίλους που επιθυμούν να εγκαταστήσουν στην Ελλάδα σημαντικές επιχειρηματικές λειτουργίες τους, όπως η έρευνα και ανάπτυξη, οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, η ανάπτυξη λογισμικού και η τεχνική υποστήριξη, αλλά και ο ποιοτικός έλεγχος και άλλες λειτουργίες εντάσεως εργασίας, γνώσης και τεχνολογίας. Επιπλέον, παρουσιάστηκαν στοιχεία για το μεγάλο πλεόνασμα της χώρας σε ανθρώπινο δυναμικό υψηλής εξειδίκευσης, με ποιοτικές δεξιότητες στην γνώση ξένων γλωσσών και τις ΤΠΕ, το οποίο συνιστά κρίσιμο παράγοντα για τη δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος για πολυεθνικούς ομίλους που θα επενδύσουν στην Ελλάδα.

Έμφαση δόθηκε επίσης στις σύγχρονες υποδομές της χώρας και τις ιδιαίτερα σημαντικές επενδύσεις σε ευζωνικά δίκτυα 5ης γενιάς, που δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την προσέλκυση στην Ελλάδα επενδύσεων εντάσεως τεχνολογίας και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε επίσης το νέο καθεστώς επενδυτικών κινήτρων που προσφέρει η Ελλάδα, στο πλαίσιο της νομοθεσίας για τις ενδοομιλικές υπηρεσίες με στόχο στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, την επαγγελματική κατάρτιση, τις νέες τεχνολογίες, καθώς και την έρευνα και ανάπτυξη. Ε.Παπ.