Κεντροαριστερά: Καθαρή πρωτιά της Φώφης Γεννηματά δείχνουν τα αποτελέσματα

Κεντροαριστερά: Καθαρή πρωτιά της Φώφης Γεννηματά δείχνουν τα αποτελέσματα
Η Φώφη Γεννηματά συμμετέχοντας στην εκλογή του επικεφαλής του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς ψηφίζει στο εκλογικό κέντρο της Καλλιθέας , Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Στο 50% των εκλογικών τμημάτων προηγείται η Φ.Γεννηματά με 46,84% , δεύτερος ο Νίκος Ανδρουλάκης - Έσπασε το φράγμα των 200.000 συμμετεχόντων.

Τελευταία Ενημέρωση: 10:45

H εκλογική διαδικασία για την εκλογή του νέου αρχηγού του προοδευτικού φορέα ολοκληρώθηκε και παρατάθηκε μόνο όπου χρειάστηκε λόγω του συνωστισμού στα εκλογικά κέντρα, σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών Δεοντολογίας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα το 50% των εκλογικών τμημάτων, που αντιστοιχούν σε 70.000 ψήφους περίπου, η  Φώφη Γεννηματά έχει μεγάλο προβάδισμα. Στη δεύτερη θέση, αλλά με μεγάλη απόσταση ο Νίκος Ανδρουλάκης. Σίγουρα και οι δύο θα είναι το ζευγάρι του δεύτερου γύρου την επόμενη Κυριακή. Στην τρίτη θέση ο Γιώργος Καμίνης.

Αναλυτικά λαμβάνουν:

Φώφη Γεννηματά 46,84%
Νίκος Ανδρουλάκης 27,05%
Γιώργος Καμίνης 12,06%
Σταύρος Θεοδωράκης 6,3%
Γιάννης Μανιάτης 3,35%
Γιάννης Ραγκούσης 1,9%
Kωνσταντίνος Γάτσιος 1,3%
Απόστολος Πόντας 0,4%
Δημήτρης Τζιώτης 0,18%

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Νίκος Αλιβιζάτος, δήλωσε πως το φράγμα των 200.000 συμμετεχόντων έσπασε. «Είναι μεγάλη επιτυχία ανεξάρτητα από τον νικητή» σημείωσε ο κ. Αλιβιζάτος και πρόσθεσε: «Ο κόσμος έδειξε ότι θέλει κάτι γνήσια μεταρρυθμιστικό ανάμεσα στην ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το σημερινό είναι η καλύτερη απάντηση στους κυνικούς και όσους ειρωνεύονταν» τη διαδικασία».

Όπως εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές η συμμετοχή πλησιάζει στα επίπεδα των εσωκομματικών εκλογών στις 18 Μάιου 2012 με την ανοιχτή εκλογική διαδικασία που εγκαινίασε ο Γ.Παπανδρέου το 2004. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τότε έλαβε 230.105 ψήφους (επί 236.151) ψηφισάντων και εξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στις εσωτερικές εκλογές στις 14 Ιουνίου 2015 στην οποία συμμετείχαν περίπου 50.000 μέλη του κόμματος η Φώφη Γεννηματά έλαβε πάνω από το 50% των ψήφων από τον πρώτο γύρο και εξελέγη νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Μητσοτάκης: Οξυγόνο για την Δημοκρατία η διαδικασία στην κεντροαριστερά

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης, σχολίασε πως η διαδικασία αποτελεί “οξυγόνο για την Δημοκρατία” και εξέφρασε την χαρά του για την αυξημένη προσέλευση.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Μητσοτάκη έχει ως εξής: