ΚΕΠΕ: «Η Ελλάδα ανακτά την εμπιστοσύνη των αγορών»

ΚΕΠΕ: «Η Ελλάδα ανακτά την εμπιστοσύνη των αγορών»

«Η χώρα έχει κάνει σημαντικά μεταρρυθμιστικά βήματα».

Την εμπιστοσύνη των επενδυτών και των αγορών αρχίζει να ανακτά η Ελλάδα, χάρη στην εξάλειψη των διδύμων ελλειμμάτων και τα μεταρρυθμιστικά βήματα που έχουν πραγματοποιηθεί, όπως αναφέρεται σε άρθρο στο δεύτερο τεύχος της νέας μηνιαίας έκδοσης «Ελληνική Οικονομία» του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ).

Ειδικότερα, στο τεύχος της Ελληνικής Οικονομίας γίνεται μια επισκόπηση των βασικότερων οικονομικών εξελίξεων στην Ελλάδα και παρουσιάζονται τρία άρθρα που πραγματεύονται τη σημαντικότητα της εξωστρέφειας και των επενδύσεων. Συγκεκριμένα, στο πρώτο άρθρο παρουσιάζονται αναλυτικά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής οικονομίας σε επίπεδο εξαγώγιμων αγαθών και υπηρεσιών.

Το δεύτερο άρθρο σκιαγραφεί την πορεία των άμεσων ξένων επενδύσεων διεθνώς και στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητά τους στην ενδυνάμωση του παραγωγικού ιστού της χώρας. Στο τελευταίο άρθρο επιχειρείται μια παρουσίαση των ευκαιριών και προοπτικών στον τομέα του τουρισμού με βάση τις διεθνείς καταναλωτικές τάσεις και ιδιαίτερα των αναδυόμενων αγορών.

ΚΕΠΕ: Μηδενική ανάπτυξη και ανεργία στο 29,3% το 2014

Στουρνάρας: «Αναστρέψαμε την πορεία της Ελλάδας»
«Κατορθώσαμε να αναστρέψουμε την πορεία της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, προσθέτοντας ότι «τώρα μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία».

Ο υπουργός αναφέρθηκε στη συνολική βελτίωση της πορείας της ελληνικής οικονομίας, τόσο στον τομέα των δημοσιονομικών, όσο και στην πραγματική οικονομία και το χρηματοδοτικό κενό.

Ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, που έχουν απομείνει και τις οποίες έχει αναλάβει, σημειώνοντας ότι «όλα βρίσκονται στο σωστό δρόμο».