Κεραυνός ίσως να ευθύνεται για την συντριβή του αεροσκάφους στη Μόσχα

Κεραυνός ίσως να ευθύνεται για την συντριβή του αεροσκάφους στη Μόσχα
epa07550839 A Sukhoi Superjet 100 of the Russian airline Aeroflot sits on the tarmac after a fire that broke out while the plane crash landed at Sheremetyevo airport, in Moscow, Russia, 06 May 2019. Conflicting numbers of fatalities were reported after the plane made an emergency landing just after take off during a flight to Murmansk. Recent media reports state that 41 people were killed in the accident. EPA/MAXIM SHIPENKOV BEST QUALITY AVAILABLE
Να διερευνηθούν λεπτομερώς όλες οι συνθήκες κάτω υπό τις οποίες έγινε το τραγικό δυστύχημα διέταξε ο πρόεδρος της Ανακριτικής Επιτροπής - Τα σενάρια των ρωσικών αρχών.

Η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η οποία διερευνά τα αίτια της συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους Soukhoi Superjet 100 κατά την διάρκεια της αναγκαστικής του προσγείωσης στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας, εξετάζει διάφορες εκδοχές, μεταξύ των οποίων η ανεπαρκής εκπαίδευση των πιλότων και των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, τα τεχνικά προβλήματα και οι μη ευνοϊκές καιρικές συνθήκες. Την δήλωση αυτή έκανε η επίσημη εκπρόσωπος της επιτροπής Σβετλάνα Πετρένκο.

Η ίδια ανακοίνωσε ότι κατά την διάρκεια έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στον τόπο της συντριβής στο Σερμέτιεβο, ο πρόεδρος της Ανακριτικής Επιτροπής Αλεξάντρ Μπαστρίκιν έδωσε εντολή να διερευνηθούν λεπτομερώς όλες οι συνθήκες κάτω υπό τις οποίες έγινε το τραγικό δυστύχημα, να προσδιορισθούν τα αίτια και οι συνθήκες που προκάλεσαν την τραγωδία, καθώς και όλα χωρίς εξαίρεση τα άτομα οι ενέργειες ή η απραξία των οποίων συνετέλεσαν στον θάνατο ανθρώπων.

Νωρίτερα το πρακτορείο TASS, επικαλούμενο δική του πηγή στις ανακριτικές αρχές είχε μεταδώσει ότι πλήγμα από κεραυνό εξετάζεται ως η βασική αιτία που προκάλεσε το δυστύχημα. «Ως κύρια αιτία, θεωρείται το πλήγμα που δέχθηκε το αεροσκάφος από κεραυνό, το οποίο είχε ως συνέπεια να πάψουν να λειτουργούν τα αυτόματα όργανα του αεροσκάφους. Κατά την προσγείωση του το αεροσκάφος, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, προσέκρουσε δύο φορές στον διάδρομο προσγείωσης με αποτέλεσμα να τυλιχθεί στις φλόγες», δήλωσε η πηγή επισημαίνοντας ότι για πλήγμα από κεραυνό μιλάει το πλήρωμα του αεροσκάφους και επιζήσαντες επιβάτες.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ