Κέρδη 10,8 δισ. ευρώ για την Allianz, με την πανδημία να αφήνει τα σημάδια της

Κέρδη 10,8 δισ. ευρώ για την Allianz, με την πανδημία να αφήνει τα σημάδια της
Photo:

Ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών για τα κέρδη η Allianz, λαμβάνοντας καίρια ώθηση στο τέλος του 2020. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου ο ασφαλιστικός γίγαντας του Μονάχου, τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν κατά 9%, στα 10,8 δισ. ευρώ, έναντι 10,4 δισεκατομμυρίων ευρώ που ήταν η εκτίμηση των αναλυτών. Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της εταιρείας αυξήθηκε περισσότερο από 1%.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι συνέπειες της πανδημικής κρίσης κόστισαν συνολικά 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ. «Το προσαρμοσμένο στην Covid19 αποτέλεσμα λειτουργίας μας ήταν πάνω από τα επίπεδα ρεκόρ του προηγούμενου έτους», αναφέρεται στο CFO Giulio Terzariol. Οι μέτοχοι θα πρέπει να λάβουν μέρισμα 9,60 ευρώ, αν και το καθαρό κέρδος μειώθηκε κατά 14%, στα 6,8 δισεκατομμύρια ευρώ.

Για το τρέχον έτος, ο διευθύνων σύμβουλος Oliver Bäte εκτιμά λειτουργικό αποτέλεσμα 12 δισεκατομμυρίων ευρώ – με εύρος διακύμανσης ενός δισεκατομμυρίου, το οποίο είναι διπλάσιο από το συνηθισμένο στην Allianz. Κατά τα τρία πρώτα τρίμηνα, η πανδημία κόστισε 900 εκατομμύρια ευρώ στην εταιρεία.

Το ζήτημα αν οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο θα ακυρωθούν ή όχι είναι σημαντικό για τον Allianz. Οι αγώνες είναι μια επιχείρηση δισεκατομμυρίων δολαρίων και μια ακύρωση θα κόστιζε ακριβά την ασφαλιστική βιομηχανία, επειδή είχε συνάψει μια επιχειρηματική συνεργασία με τη ΔΟΕ από το 2018.