Kέρδη 484% για όσους πίστεψαν στις προοπτικές της Zoom

Kέρδη 484% για όσους πίστεψαν στις προοπτικές της Zoom
epa08336370 (ILLUSTRATION) - The icon of the videoconferencing app Zoom is displayed on an iphone in Oestrich-Winkel, Germany, 01 April 2020. Zoom, a free conference calling app, that has reportedly seen a rise in users during the ongoing novel coronavirus disease (COVID-19) pandemic. According to media reports, given a recent unforeseen surge in both volume and sensitivity of data passing through its network, the office of New York Attorney General Letitia James has sent a letter to the startup asking it to provide details of the steps taken to protect users' privacy and security. EPA/MATTIA SEDDA Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το Zoom, που είδε τα έσοδά του να απογειώνονται 170% το πρώτο τρίμηνο, βλέπει επίσης τη μετοχή του να επιδίδεται σε ξέφρενο ράλι.

Ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στον χρηματοοικονομικό κλάδο έβγαλαν μία περιουσία από το εντυπωσιακό ράλι της μετοχής της Zoom Video Communications Inc. Ο μεγιστάνας του Χονγκ Κονγκ, Λι Κα Σινγκ, ο Τσέις Κόλμαν της Tiger Global Management και φυσικά ο Έρικ Γιουάν, ο ιδρυτής της εταιρείας βιντεοκλήσεων, ο οποίος είδε τον καθαρό πλούτο του να εκτινάσσεται στα 10,7 δισ. δολάρια.

Υπάρχουν όμως και οι λιγότερο γνωστοί επενδυτές που πίστεψαν στις προοπτικές του Zoom πολύ πριν την εμφάνιση του νέου κορωνοϊού και πιστώθηκαν αυτή την επιλογή κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Το Bloomberg αναφέρεται στο παράδειγμα του Ταϊβανέζου Σάμιουελ Τσεν, του οποίου η εταιρεία Digital Mobile Venture συμμετείχε σε έναν από τους πρώτους γύρους χρηματοδότησης του Zoom πριν από μία δεκαετία. Στα τέλη Μαρτίου το μερίδιό του άξιζε 1,6 δισ. δολάρια.

Το Zoom, που είδε τα έσοδά του να απογειώνονται 170% το πρώτο τρίμηνο, βλέπει επίσης τη μετοχή του να επιδίδεται σε ξέφρενο ράλι. Από την αρχική δημόσια εγγραφή πέρυσι έως σήμερα η αξία της έχει ενισχυθεί κατά 484% χαρίζοντας έτσι υπερκέρδη σε όσους επένδυσαν σε αυτήν με την είσοδό της στο χρηματιστήριο.