Κέρδη 5,4 εκατ. ευρώ στο α’ εξάμηνο για τον όμιλο Κυριακίδη

Κέρδη 5,4 εκατ. ευρώ στο α’ εξάμηνο για τον όμιλο Κυριακίδη

Aύξηση πωλήσεων στο β' εξάμηνο αναμένει η εταιρεία από την υπογραφή νέων συμφωνιών και την εντατικοποίηση της παρουσίας της στη ΝΑ Ασία.

Αύξηση των οικονομικών μεγεθών του κατέγραψε στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος  έτους ο Όμιλος Μάρμαρα Κυριακίδης.

Ειδικότερα τα καθαρά κέρδη της ελληνικής εισηγμένης διαμορφώθηκαν στα 5,4 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις ενισχύθηκαν από τα 17,4 στα 20,5 εκατ. ευρώ. Ανοδική πορεία ακολούθησε και το EBITDA το οποίο άγγιξε τα 8,95 εκατ. ευρώ από 6,58 εκατομμύρια ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2013. Όσον αφορά τα ίδια κεφάλαια που αντιστοιχούσαν στους μετόχους της μητρικής μέχρι και τις 30 Ιουνίου του 2014 αυξήθηκαν στα 48,6 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά πως τα οικονομικά αποτελέσματα δευτέρου εξαμήνου θα είναι ακόμα καλύτερα καθώς προσβλέπει σε αύξηση πωλήσεων που θα προκύψουν από την υπογραφή νέων συμφωνιών.

Σημαντική αγορά δραστηριοποίησης αποτελεί για τον ελληνικό όμιλο αυτή της Κίνας, από την οποία και προέρχεται ένα σημαντικό μέρος του ετήσιου τζίρου. Δεν είναι μόνο το μεγεθός, αλλά και οι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας που την καθιστούν ελκυστική και με σημαντική αγοραστική δύναμη. Πέραν της ΝΑ Ασίας, στην οποία και καταγράφεται σημαντικός όγκος πωλήσεων, βαρύτητα δίνεται και στη Ρωσία. Ο Όμιλος Κυριακίδη εντατικοποιεί την παρουσία του στην περιοχή συμμετέχοντας σε εκθέσεις. Στόχος είναι η διείσδηση στον τομέα των κατασκευών με την προώθηση των νέων καινοτόμων προϊόντων της στον κλάδο των κονιαμάτων αφ’ ενός και στον τομέα της επένδυσης των κτιρίων με την γκάμα των Λευκών μαρμάρων που διαθέτει.

Λίγα λόγια για την FHL – Η. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ-ΓΡΑΝΙΤΕΣ Α.Β.Ε.Ε

– Δραστηριοποιείται στην εμπορία, επεξεργασία και εξόρυξη μαρμάρων και γρανιτών από το 1991.

– Είναι γνωστή σε παγκόσμιο επίπεδο για τα λευκά μάρμαρα Sivec , Thassos , Volakas και Prinos.

– Στον όμιλο ανήκουν τα λατομεία για τα μάρμαρα Thassos και Prinos στο ομώνυμο νησί της Θάσου, και για τα μάρμαρα Volakas στη Δράμα.

– Στο ενεργητικό της έχουν καταγραφεί σημαντικά έργα, μεταξύ των οποίων, το Grand Mosque του Abu Dhabi, το κοινοβούλιο του Uzbekistan, και το συνεδριακό κέντρο της Τασκένδης.

Διαβάστε ακόμη:

Τίτλοι τέλους στη «χρυσή εποχή» των πολυεθνικών στην Κίνα;

Οι προοπτικές της συνεργασίας με την Κίνα στις ναυπηγοεπισκευές