Κέρδη για το Bitcoin, ξεπέρασε τα 31.000 δολάρια- Ανοδικά τα crypto

Κέρδη για το Bitcoin, ξεπέρασε τα 31.000 δολάρια- Ανοδικά τα crypto
epa09018336 A bitcoin reflects in front of a monitor showing a stock barometer in Duesseldorf, Germany, 17 February 2021. For the first time, the cryptocurrency Bitcoin has exceeded the mark of 50,000 dollars. Most recently, it became known that Elon Musk, CEO of the US electric car manufacturer Tesla, is said to have invested 1.5 billion dollars in Bitcoin. In recent weeks, he had boosted Bitcoin as well as other Internet currencies with positive news via the short message service Twitter. Credit card provider MasterCard also announced that it would open its payment network to cryptocurrencies. Visa plans to help banks introduce trading with Bitcoin and other cryptocurrencies by launching software with API access. EPA/SASCHA STEINBACH Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα παγκοσμίως ενισχύεται 5,2% και φτάνει στις 31.387 δολάρια. Ίδια κέρδη και για το Ethereum, που βρίσκεται στις $1.895 και 3,7% για το XRP που φτάνει στα $0,55. Tι οδηγεί την άνοδο, μέσα σε περιβάλλον έντονης μεταβλητότητας.

Ανοδικά κινείται το Bitcoin την Τετάρτη, μετά τη χθεσινή βουτιά. Η κίνηση έρχεται αφότου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε την πρότασή της για απαγόρευση των ανώνυμων συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα στο πλαίσιο ευρύτερου σχεδίου για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Το σχέδιο που παρουσίασαν οι Βρυξέλλες περιλαμβάνει σειρά προτάσεων για την ενίσχυση της εποπτείας των χρηματοοικονομικών συναλλαγών, συμπεριλαμβανομένης και της δημιουργίας μιας νέας πανευρωπαϊκής Αρχής με περίπου 250 υπαλλήλους που θα εποπτεύουν χρηματοοικονομικά ιδρύματα υψηλού ρίσκου και θα απαγορεύουν συναλλαγές υψηλότερες των 10.000 ευρώ. Ειδικότερα, η Ε.Ε. θα απαγορεύσει τα ανώνυμα πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων. Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Κομισιόν τόνισε ότι το bitcoin θα πρέπει να υπάγεται στο ίδιο πλαίσιο κανόνων που ισχύει και για τα απλά τραπεζικά εμβάσματα.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα παγκοσμίως ενισχύεται 5,2% και φτάνει στις 31.387 δολάρια. Ίδια κέρδη και για το Ethereum, που βρίσκεται στις $1.895 και 3,7% για το XRP, που φτάνει στα $0,55.