Κέρδη πάνω από 10% για τη μετοχή της Evergrande- Ετήσια βουτιά 80%

Κέρδη πάνω από 10% για τη μετοχή της Evergrande- Ετήσια βουτιά 80%
epa09469324 Signage for China Evergrande Centre is displayed at the building's entrance in Hong Kong, China, 15 September 2021. Chinese property developer Evergrande said on 14 September that its property sales will likely continue to drop significantly in September, resulting in a further deterioration of its cash situation, according to media reports. EPA/JEROME FAVRE Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η ετήσια βουτιά είναι ωστόσο μεγαλύτερη από 80%. O κινεζικός γιγαντιαίος όμιλος των ακινήτων ανακοίνωσε χθες ότι κατέληξε σε συμφωνία με κάποιους από τους ομολογιούχους του για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να κηρύξει στάση πληρωμών.

Ανοδικά κινούνται οι μετοχές σε Ασία-Ειρηνικό, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από τον κινεζικό όμιλο ανάπτυξης ακινήτων Evergrande.

Οι μετοχές της China Evergrande Group ενισχύονται πάνω από 10%, ενώ νωρίτερα έφτασαν να κερδίζουν πάνω από 20%. Η κίνηση έρχεται μετά από μέρες απωλειών -αν και η ετήσια βουτιά είναι μεγαλύτερη από 80%.

Υπενθυμίζεται ότι ο κινεζικός γιγαντιαίος όμιλος των ακινήτων ανακοίνωσε χθες ότι κατέληξε σε συμφωνία με κάποιους από τους ομολογιούχους του για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να κηρύξει στάση πληρωμών.

Σε ανακοίνωσή της προς το χρηματιστήριο της Σεντζέν (νότια Κίνα), η διεύθυνση του ομίλου που κινδυνεύει με κατάρρευση καθώς τα χρέη του φθάνουν τα 260 δισεκατομμύρια ευρώ, διευκρίνισε πως μια από τις θυγατρικές του, η Hengda Real Estate, διαπραγματεύθηκε σχέδιο για την αποπληρωμή των τόκων μιας ομολογίας που έχει διάρκεια μέχρι το 2025.