Kering: Με real estate deals απαντά στη χαμηλή ζήτηση – 690 εκατ. δολάρια από ακίνητο στη Νέα Υόρκη
- 20/12/2025, 15:41
- SHARE
Η Kering, ιδιοκτήτρια του οίκου Gucci, προχωρά σε στοχευμένες κινήσεις απομόχλευσης, ανακοινώνοντας συμφωνία με το γαλλικό επενδυτικό fund Ardian για την πώληση πλειοψηφικού ποσοστού σε ακίνητο υψηλής αξίας στη Νέα Υόρκη.
Συγκεκριμένα, οι δύο πλευρές δημιούργησαν κοινοπραξία για το ακίνητο στη διεύθυνση 715–717 Fifth Avenue στο Μανχάταν, το οποίο περιλαμβάνει εμπορικούς χώρους συνολικής επιφάνειας περίπου 115.000 τετραγωνικών ποδιών. Η Ardian θα κατέχει το 60% της κοινοπραξίας, ενώ η Kering διατηρεί το υπόλοιπο 40%.
Η συνολική αποτίμηση της συναλλαγής ανέρχεται στα 900 εκατ. δολάρια, με τα καθαρά έσοδα για την Kering να διαμορφώνονται στα 690 εκατ. δολάρια. Η συμφωνία εντάσσεται στη στρατηγική του ομίλου για μείωση του χρέους του, σε ένα περιβάλλον όπου η ζήτηση για προϊόντα πολυτελείας –ιδίως στην Κίνα– παραμένει υποτονική.
Η πώληση του ακινήτου στη Νέα Υόρκη ακολουθεί αντίστοιχη συμφωνία που είχε συναφθεί νωρίτερα εντός του έτους για ακίνητο στο Παρίσι, επιβεβαιώνοντας ότι η Kering αντιμετωπίζει τα ακίνητα ως βασικό εργαλείο χρηματοοικονομικής εξυγίανσης.
Παράλληλα, στη μείωση του δανεισμού συμβάλλει και η απόφαση του ομίλου να αποεπενδύσει από μη βασικές δραστηριότητες. Τον Οκτώβριο, η Kering ανακοίνωσε την πώληση της δραστηριότητας καλλυντικών της –συμπεριλαμβανομένου του οίκου αρωμάτων Creed– στη L’Oreal, σε συμφωνία ύψους 4 δισ. ευρώ.
Για την Ardian, η συγκεκριμένη συναλλαγή σηματοδοτεί την πρώτη επένδυση στον τομέα του real estate στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπογραμμίζοντας τη διαχρονική ελκυστικότητα κορυφαίων εμπορικών τοποθεσιών στο Μανχάταν, ακόμη και σε περιβάλλον αυξημένης μεταβλητότητας.