KFC: Τα κοτόπουλα μας δεν έχουν οχτώ πόδια

KFC: Τα κοτόπουλα μας δεν έχουν οχτώ πόδια

Η αλυσίδα εστιατορίων έχει μηνύσει τρεις κινεζικές εταιρείες για συκοφαντία σχετικά με τη ποιότητα φαγητού.

Πολλά έχουν ακουστεί κατά καιρούς για τη ποιότητα του φαγητού των KFC. Η εταιρεία εστιατορίων έρχεται να ξεκαθαρίσει πως το φαγητό της δεν μοιάζει με «ιπτάμενες αράχνες».

H αλυσίδα έχει ήδη μηνύσει τρεις κινεζικές εταιρείες (Ying Chen An Zhi Chenggong Culture Communications, Wei Lu Kuang Technology, και Ling Dian Technology) οι οποίες διέδιδαν ψευδές φήμες πως τα πουλερικά έχουν έξι φτερά και οκτώ πόδια, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Η αγωγή κατηγορεί τις εταιρείες για «παραπλάνηση του καταναλωτή» μέσα από τις «ψεύτικες» αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε φωτογραφίες και άρθρα.

Οι κινεζικές εταιρείες δεν έχουν κάνει κάποιο σχόλιο για την κατάσταση μέχρι στιγμής.

Η αλυσίδα προσπαθεί να ανακτήσει το «χαμένο έδαφος» της Κίνας, αφού οι περσινές ειδήσεις για ληγμένο κρέας έκαναν το κοινό να μείνει μακριά από τα εστιατόρια και να τα σαμποτάρει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Προηγουμένως, το 2012, ένα κινεζικό μέσο ενημέρωσης ισχυρίστηκε ότι ένας άλλος προμηθευτής είχε χρησιμοποιήσει αυξητικές ορμόνες και αντιβιοτικά για να παχύνουν τα κοτόπουλα.

Οι υπεύθυνοι είχαν τότε ζητήσει συγγνώμη που δε μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις οδηγίες και όλα δείχνουν πως δε θα δεχτούν ξανά κάποιο χτύπημα σχετικά με την ποιότητα του φαγητού.