Κι όμως! Η Apple κατάφερε να πουλήσει περισσότερα ρολόγια από όλη την Ελβετία!

Κι όμως! Η Apple κατάφερε να πουλήσει περισσότερα ρολόγια από όλη την Ελβετία!

Το 2017 ήταν ένα δυσάρεστο έτος για τους παραδοσιακούς κατασκευαστές ρολογιών.

Ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός της Apple πούλησε τους τελευταίους τρεις μήνες του 2017 περισσότερα ρολόγια από όσα όλοι οι Ελβετοί κατασκευαστές ρολογιών μαζί, σύμφωνα με στοιχεία της γερμανικής εταιρείας ανάλυσης αγορών Statista.

Συγκεκριμένα, ο τρίμηνο Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2017 η εταιρεία κατάφερε να πουλήσει οκτώ εκατομμύρια ρολόγια, έναντι έξι των Ελβετών, ανεβάζοντας τις συνολικές πωλήσεις της για το 2017 στα 18 εκατομμύρια.

Η Apple Watch είχε το καλύτερο τρίμηνο της, σύμφωνα με την εταιρεία αναλυτών της αγοράς Canalys που εδρεύει στη Σιγκαπούρη. Η άνευ προηγουμένου αύξηση των πωλήσεων ενισχύθηκε αναμφίβολα από την κυκλοφορία του μοντέλου Series 3, συμπεριλαμβανομένης της προαιρετικής υποστήριξης LTE.

«Η Apple κέρδισε το παιχνίδι. Παρά τα καινοτόμα σχέδια, όπως τα περιστρεφόμενα πλαίσια και οι κυκλικές οθόνες που χρησιμοποιούνται από άλλους προμηθευτές, η “τράβηξε τα βλέμματα” καθώς συνεχίζει να εστιάζει στη βάση του iPhone».

Το παραπάνω διάγραμμα απεικονίζει την πορεία της Apple απέναντι σε διάσημες μάρκες ρολογιών στην Ελβετία όπως οι Rolex, Patek Philippe, Tag Heuer και Swatch, παρουσιάζοντας ότι το Apple Watch έγινε το νούμερο ένα ρολόι στον κόσμο για το 2017.