ΚΥΑ: Εκτός της αίθουσας οι μαθητές χωρίς μάσκα

ΚΥΑ: Εκτός της αίθουσας οι μαθητές χωρίς μάσκα
Μαθητές της Γ΄ Λυκείου φορούν μάσκες και κρατούν απόσταση στην αίθουσα διδασκαλίας, τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020. Σε ένα πρωτόγνωρο, περιβάλλον μπήκαν στις τάξεις τους οι μαθητές της Γ’ Λυκείου των δυο σχολείων στο Ναύπλιο. Οι μαθητές μπήκαν κατευθείαν στις τάξεις χωρίς την πρωινή συγκέντρωση, ενώ πολλοί καθηγητές και μαθητές ήταν εφοδιασμένοι με μάσκες προστασίας αλλά και μεζούρες για την τήρηση των αποστάσεων. Η επιστροφή στα σχολεία δύο μήνες μετά το κλείσιμο τους ήταν κάπως αμήχανη, καθώς καθηγητές και μαθητές θα πρέπει να έχουν συνέχεια στο μυαλό τους τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού. Από σήμερα λοιπόν μπήκαν σε εφαρμογή αυστηρά μέτρα, τα οποία θα πρέπει να τηρούνται ευλαβικά, από τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, ενώ την επόμενη εβδομάδα – 18 Μαΐου – θα ακολουθήσουν οι μαθητές των υπόλοιπων τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου. Άγνωστο ακόμη παραμένει αν και πότε θα γυρίσουν στα σχολεία οι μαθητές του δημοτικού. Τις τελευταίες οδηγίες στους μαθητές έδωσε ο Λυκειάρχης των σχολείων. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι μαθητές που δεν θα φορούν μάσκα δεν θα μπορούν να μπουν στην τάξη.

Αυτό, κατά πληροφορίες, προβλέπει Κοινή Απόφαση των συναρμόδιων Υπουργείων, η οποία βρίσκεται για επεξεργασία στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης.

Η ΚΥΑ ρυθμίζει όλες τις λεπτομέρειες για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, και καλύπτει νομικά τους εκπαιδευτικούς για να εφαρμόσουν στα σχολεία τα προληπτικά μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Δεν θα επιβάλλεται τιμωρία στους μαθητές που δεν θα φορούν μάσκα στα σχολεία, όμως δεν θα επιτρέπεται η είσοδός τους στις τάξεις. Αυτό ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση της Τρίτης για τον κορωνοϊό, όπου παράλληλα ανακοίνωσε το πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν θα υπάρξει τιμωρία στους μαθητές που δεν θα φορούν μάσκα, ο Νίκος Χαρδαλιάς επεσήμανε: «Δεν υπάρχει καμία τιμωρία για οτιδήποτε», όμως «δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε μαθητές χωρίς μάσκα».

Στο ζήτημα είχε αναφερθεί χθες το βράδυ από το βήμα της Βουλής και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Καταλαβαίνω ότι δεν μπορείς να υποχρεώσεις ένα παιδί 6, 7, 8 ετών να φορά συνέχεια τη μάσκα. Δεν πρόκειται να τιμωρήσουμε κάποιο παιδί επειδή δεν φορά τη μάσκα», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.