Κικίλιας: Σήμερα έγινε το πρώτο βήμα – Έχουμε σημαντικά βήματα μπροστά μας

Κικίλιας: Σήμερα έγινε το πρώτο βήμα – Έχουμε σημαντικά βήματα μπροστά μας
Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας (Α) συνομιλεί με γιατρούς και προσωπικό κατά την διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη (δεν εικονίζεται) το Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών "Η Σωτηρία", το οποίο αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς για ασθενείς με κορονοϊό, Δευτέρα 06 Απριλίου 2020, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Καταλαβαίνω ότι υπάρχει μεγάλη αγωνία για το τι θα γίνει τον Ιούλιο για τον τουρισμό, όμως πρέπει να σας πω ότι είναι Μάιος και ότι έχουμε σημαντικά βήματα μπροστά μας. Σήμερα έγινε ένα πρώτο βήμα. Στις 11 του μηνός θα γίνει ένα δεύτερο βήμα, στις 25 ένα τρίτο βήμα, στην ‪1η Ιουνίου ένα τέταρτο βήμα και ούτω καθ’ εξής», δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Κανένας δεν θέλει αυτή η πολύ καλή εικόνα να χαλάσει, κανείς δεν θέλει να δει συμπολίτες μας να αρρωσταίνουν και κανείς δεν θέλει να μπούμε σε περιπέτειες, ανέφερε για μια ακόμη φορά ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας.

«Αν τηρήσουμε τα μέτρα θεωρώ ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα θα πάμε καλά. Αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα, μαζί με την επιστήμη που τρέχει, να ξέρουμε τι τεστ και τι rapid τεστ θα έχουμε στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και ποια θα είναι η μεθοδολογία και το πρόγραμμα, μέσα από το οποίο θα μπορέσουμε να ελέγξουμε τον εσωτερικό τουρισμό, κατ’ αρχάς, και αν είναι εφικτό τον εξωτερικό τουρισμό», τόνισε ο υπουργός μιλώντας στον ΑΝΤ1 απαντώντας σε ερώτηση που αφορούσε τον τουρισμό στην νέα περίοδο που μπαίνει από σήμερα η χώρα.

«Καταλαβαίνω ότι υπάρχει μεγάλη αγωνία για το τι θα γίνει τον Ιούλιο για τον τουρισμό, όμως πρέπει να σας πω ότι είναι Μάιος και ότι έχουμε σημαντικά βήματα μπροστά μας. Σήμερα έγινε ένα πρώτο βήμα. Στις 11 του μηνός θα γίνει ένα δεύτερο βήμα, στις 25 ένα τρίτο βήμα, στην ‪1η Ιουνίου ένα τέταρτο βήμα και ούτω καθ’ εξής».

Ο κ. Κικίλιας αναφερόμενος στις προσλήψεις στο ΕΣΥ είπε ότι «μέσα σε λίγους μήνες προσλάβαμε πάνω από 4.000 υγειονομικούς, νοσηλευτές, γιατρούς και λοιπό παραϊατρικό προσωπικό. Είναι μια άνευ προηγουμένου αλλαγή και διαρθρωτική μεταρρύθμιση στον χώρο της υγείας και εκ της ανάγκης, αλλά με έναν προγραμματισμό μηνών, όπως επίσης για το πώς θα μπορέσουμε να ενδυναμώσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα προσληφθούν 942 μόνιμοι ιατροί. Και μονίμως δουλεύουμε προς την κατεύθυνση αυτή, δηλαδή να βρούμε τρόπο ώστε να προσφέρουμε και άλλο σε αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι είναι οι σύγχρονοι ήρωες για τη χώρα μας που με πατριωτισμό και αυτοθυσία στήριξαν τους συμπολίτες μας, τους φρόντισαν μέσα στις ΜΕΘ, τις ειδικές Covid κλινικές. Είναι γιατροί, νοσηλευτές, είναι οι καθαρίστριες, είναι οι τραπεζοκόμοι, είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έδωσαν τη μάχη αυτό τον καιρό».