Κυκλοφορεί σε λίγες μέρες το «πιο αναμενόμενο αυτοκίνητο του κόσμου»

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε την ημερομηνία κυκλοφορίας του Tesla Model 3.

 

Η ημερομηνία του –ίσως- πιο αναμενόμενου αυτοκινήτου στον κόσμο έγινε πλέον γνωστή.

Την Κυριακή ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε στο Twitter ότι η πρώτη παραγωγή των Tesla Model 3 αναμένεται να βγει στην αγορά την Παρασκευή, με το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο να «έχει περάσει όλους τους απαιτούμενους ελέγχους δύο εβδομάδες πριν την προγραματισμένη ημερομηνία».

Ο Μασκ ανακοίνωσε επίσης ότι οι 30 πρώτοι αγοραστές θα βρεθούν σε ένα πάρτι παράδοσης των αυτοκινήτων τους που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιουλίου, ενώ η παραγωγή θα αυξηθεί σημαντικά από τα 100 οχήματα τον Αύγουστο στα 1.500 οχήματα τον Σεπτέμβριο, και τον Δεκέμβριο θα φτάσουν τις 20.000.

Το Model 3 θεωρείται μεσαίου βεληνεκούς αυτοκίνητο, με προσιτή τιμή για τους καταναλωτές καθώς αποτελεί το φτηνότερο μοντέλο της Tesla. Η τιμή του αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35.000-41.000 δολάρια, πολύ πιο χαμηλά από τα 68.000 δολάρια του Model S και τα 82.500 δολάρια του Model X. Το πεντάπορτο σεντάν διαθέτει αυτόνομο «αυτόματο πιλότο» για μανούβρες και έχει επίσης δυνατότητες υπερ-φόρτισης στο παναμερικανικό δίκτυο της Tesla.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Tesla περισσότεροι από 373.000 ένθρωποι έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον να αποκτήσουν το νέο μοντέλο της εταιρείας, οπότε η “μάχη” για το ποιος θα το κλείσει πιο γρήγορα αναμένεται να είναι πολύ μεγάλη.

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του, θα πιάνει 0-100 σε 5,6” και θα διανύει συνολικά 346 χλμ. με μια φόρτιση.

Η εμπορική σημασία του Model 3 θα φανεί σε πολύ μεγάλο βαθμό στα έσοδα της Tesla. Η εταιρεία δήλωσε συνολικά έσοδα για το 2016 το ποσό των 7 δισ. δολαρίων, και οι εκτιμήσεις αποκλειστικά για τις πωλήσεις του νέου αυτοκινήτου κάνουν λόγο για έσοδα 15,7 δισ. σε διάστημα δύο ετών.