Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο λόγω των συγκεντρώσεων για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο λόγω των συγκεντρώσεων για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Κόσμος από όλη την Ελλάδα συμμετέχει σε συλλαλητήριο ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, στο Σύνταγμα, Αθήνα, Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019. Η συμφωνία κατατέθηκε από την κυβέρνηση προς ψήφιση το πρωί του Σαββάτου στη Βουλή. Το συλλαλητήριο διοργάνωσαν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, ο Φορέας Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία και η Παμμακεδονική ΗΠΑ. Η συμφωνία των Πρεσπών είναι μία διακρατική συμφωνία ανάμεσα στις κυβερνήσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας και της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας με σκοπό την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της Π.Γ.Δ.Μ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν σήμερα τόσο στην περιοχή γύρω από την πλατεία Συντάγματος, όσο και στους Αμπελόκηπους.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν σήμερα, σύμφωνα με την αστυνομία, λόγω των συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος και στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

Στις 16.30 θα κλείσει ο σταθμός του μετρό «Σύνταγμα»

Κλειστός θα είναι από τις 16.30 ο σταθμός του Μετρό «Σύνταγμα» κατόπιν εντολής της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται χωρίς όμως να πραγματοποιούν στάσεις στο σταθμό.

Περισσότερους από 1.500 αστυνομικούς επιστρατεύει η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ενόψει των συλλαλητηρίων που έχουν προγραμματιστεί για το απόγευμα της Πέμπτης. Έξι φραγμοί από κλούβες και 300 αστυνομικοί θα χρησιμοποιηθούν για την «οχύρωση» της Βουλής και του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής επί της Βασ. Σοφίας, όπου θα στηθούν δύο φραγμοί, με στόχο να εξασφαλιστεί η ασφαλής πρόσβαση των βουλευτών στο κοινοβούλιο.

Ο Εθνικός Κήπος θα παραμείνει κλειστός σήμερα, ενώ γύρω από τη Βουλή προβλέπεται ένας κύκλος ασφαλείας που περικλείεται από τη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και τις Ηρώδου Αττικού, Βασιλέως Κωνσταντίνου, Βασιλίσσης Όλγας και Αμαλίας.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν σήμερα τόσο στην περιοχή γύρω από την πλατεία Συντάγματος, όσο και στους Αμπελόκηπους όπου βρίσκεται η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Συγκεκριμένα, δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων, ενώ θα διακοπεί η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας (πλατεία Συντάγματος, οδοί Σταδίου και Πανεπιστημίου κ.α.), καθώς και στον άξονα της Βασιλίσσης Σοφίας. Οι συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν.

Δύο συλλαλητήρια στις 6 το απόγευμα

Δύο συλλαλητήρια αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις 6 το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας. Το πρώτο θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος από την «Επιτροπή αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας» που διοργάνωσε και το τελευταίο συλλαλητήριο της περασμένης Κυριακής στην Αθήνα και το δεύτερο στο Πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ – ΕΣΑ) από το ΚΚΕ.