Κυκλοφόρησαν οι συνομιλίες του Τραμπ με τον Κόεν για την Playmate

Κυκλοφόρησαν οι συνομιλίες του Τραμπ με τον Κόεν για την Playmate

Η συνομιλία που είχε ο Τραμπ με τον τότε δικηγόρο του, αφορά το πρώην μοντέλο του Playboy, που υποστηρίζει ότι είχε σχέση μαζί του.

«Δεν θα πληρώσουμε με μετρητά;», ακούγεται ο Ντόναλντ Τραμπ να ρωτάει τον Μάικλ Κόεν στη συζήτηση που είχαν και είχε ηχογραφηθεί από τον πρώην δικηγόρο του εν αγνοία του νυν προέδρου των ΗΠΑ σχετικά με το πώς θα εξαγοράσουν τα δικαιώματα της ιστορίας της πρώην playmate του Playboy, Κάρεν Μακντούγκαλ, η οποία ισχυρίζεται ότι συνήψε ερωτικό δεσμό με τον Τραμπ το 2006, λίγο μετά τη γέννηση του μικρότερου γιου του προέδρου, Μπάρον.

Την αποκάλυψη για την ύπαρξη αυτής της ηχογράφησης, που προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση, έκαναν την περασμένη εβδομάδα οι New York Times, ενώ σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα από το CNN.

Η συνομιλία αυτή έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο του 2016, δύο μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές, και δόθηκε στο CNN από τον δικηγόρο του Κόεν, Λάνι Ντέιβις, με το επιχείρημα ότι η ηχογράφηση αυτή αποδεικνύει ότι ο πελάτης του προσπάθησε να χειριστεί την εξαγορά των δικαιωμάτων της ιστορίας της Μακντούγκαλ με νόμιμο τρόπο, ενώ ο Τραμπ ήθελε αντιθέτως να πληρώσουν με μετρητά.

Η συνομιλία που είχε ο Τραμπ με τον τότε δικηγόρο του, οι σχέσεις των οποίων έχουν πλέον διαρραγεί, αφορά το πρώην μοντέλο του Playboy, το οποίο υποστηρίζει ότι είχε σχέση για αρκετούς μήνες με τον Τραμπ μετά τη γνωριμία τους το 2006 και λίγο καιρό μετά τη γέννηση από τη Μελάνια του Μπάρον. Η Μακντούγκαλ πούλησε την ιστορία της στο National Enquirer έναντι 150.000 δολαρίων πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2016.

Στην ηχογραφημένη συνομιλία οι δύο άνδρες εξετάζουν την πιθανότητα να εξαγοράσουν τα δικαιώματα της ιστορίας της, η οποία δεν δημοσιεύτηκε εν τέλει ποτέ στο National Enquirer, βάσει πρακτικής που είναι γνωστή ως «εξασφαλίζω και σκοτώνω» (catch and kill) ένα θέμα.

Επικεφαλής της American Media Inc, στην οποία ανήκει το National Enquirer, είναι ο Ντέιβιντ Πέκερ, στενός σύμμαχος και φίλος του Τραμπ, σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian.

Σε αυτήν την ηχογράφηση, η οποία σε μερικά σημεία δεν είναι καλή, ο Κόεν προτείνει τη δημιουργία μιας εταιρείας για να εξαγοράσει τα δικαιώματα της ιστορίας της Μακντούγκαλ από την American Media.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, η ομάδα του Τραμπ αρνείτο ότι γνώριζε για την ύπαρξη οποιασδήποτε συμφωνίας ανάμεσα στην Μακντούγκαλ και την American Media.

Στην ηχογραφημένη συνομιλία, όμως, ο Τραμπ δεν δείχνει να εκπλήσσεται όταν αναφέρεται το θέμα και ο Κόεν του λέει ότι πρέπει να αποζημιώσουν την εταιρεία γι’ αυτά που πλήρωσε στην Μακντούγκαλ. «Οφείλω να ανοίξω μια εταιρεία για την μεταβίβαση όλων αυτών των πληροφοριών σε σχέση με τον φίλο μας Ντέιβιντ», λέει ο Κόεν, αναφερόμενος όπως φαίνεται στον Ντέιβιντ Πέκερ της American Media. «Όταν έρθει η ώρα της χρηματοδότησης, θα γίνει», προσθέτει ο Κόεν, ενώ ο Τραμπ τον διακόπτει ρωτώντας τον «ποια χρηματοδότηση;». «Οφείλουμε να πληρώσουμε…», απαντάει ο Κόεν, σύμφωνα με μεταγραφή της συνομιλίας από το CNN.

«Δεν θα πληρώσουμε με μετρητά;» ρωτάει ο Τραμπ και πάλι σύμφωνα με τη μεταγραφή από το CNN ενός αποσπάσματος της συνομιλίας τους, το οποίο είναι ιδιαίτερα δύσκολο να ακουστεί. Τότε ακούγεται ο Κόεν να λέει «όχι, όχι», αλλά αυτά που λέγονται στη συνέχεια δεν είναι καθαρά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, η ηχογράφηση αυτή κατασχέθηκε από το FBI σε έρευνα που πραγματοποίησε φέτος στα γραφεία του Μάικλ Κόεν. Ο δικηγόρος αποτελεί το αντικείμενο ομοσπονδιακής έρευνας για οικονομικές του συναλλαγές και για να διαπιστωθεί αν έγιναν πληρωμές σε παραβίαση της νομοθεσίας που υπάρχει για τη χρηματοδότηση των προεκλογικών εκστρατειών.