Κυκλοφόρησε το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ για τον Μάικλ Τζάκσον- Οι πρώτες αντιδράσεις (Βίντεο)

Κυκλοφόρησε το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ για τον Μάικλ Τζάκσον- Οι πρώτες αντιδράσεις (Βίντεο)
epa06963790 (FILE) - US singer Michael Jackson performs during the benefit concert 'Michael Jackson&Friends' at Olympic Stadium in Munich, Germany, 27 June 1999 (reissued 22 August 2018). Michael Jackson, the self-appointed 'King of Pop', would have turned 60 on 29 August 2018. He died on 25 June 2009 aged 50 after suffering a cardiac arrest. EPA/VOLKER DORNBERGER GERMANY OUT *** Local Caption *** 01774815

Το τηλεοπτικό δίκτυο HBO θα προβάλλει το πρώτο μέρος της ταινίας στις 3 Μαρτίου.

Το ΗΒΟ κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ του αμφιλεγόμενου ντοκιμαντέρ για τον Μάικλ Τζάκσον, «Leaving Neverland», το οποίο καθήλωσε κοινό και κριτικούς όταν έκανε την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σάντανς νωρίτερα φέτος, αλλά εξόργισε το κτήμα του τραγουδιστή.

Η ταινία, που χωρίζεται σε δύο κομμάτια, εστιάζει σε πρώην προστατευόμενους του Τζάκσον, τον Τζέιμς Σέιφτσακ και τον Γουέιντ Ρόμπσον, που είχαν έρθει κοντά με τον καλλιτέχνη όταν ήταν παιδιά, και ισχυρίζονται ότι τους παρενόχλησε σεξουαλικά. Το περιοδικό Variety περιέγραψε την ταινία ως «συγκλονιστική».

Μετά από την πρεμιέρα της ταινίας στο Σάντανς, το κτήμα του Τζάκσον δημοσίευσε μια δήλωση στο περιοδικό Rolling Stone, όπου κατηγορούσε την ταινία «Leaving Neverland» ως μια «δολοφονία χαρακτήρα βάσει δημοσιευμάτων στον ταμπλόιντ Τύπο», συμπληρώνοντας πως «η ταινία παίρνει ανεπιτυχείς ισχυρισμούς που υποτίθεται ότι συνέβησαν πριν 20 χρόνια, και τους αντιμετωπίζει σαν γεγονότα».

Το τρέιλερ περιλαμβάνει στιγμιότυπα από το περιβόητο ράντσο «Neverland» του Μάικλ Τζάκσον στην Καλιφόρνια, το οποίο ήταν εξοπλισμένο με ένα καρουζέλ και μια ιδιωτική κινηματογραφική αίθουσα. Υπάρχουν, επίσης, αρκετές σκηνές του Τζάκσον με τον Σέιφτσακ και τον Ρόμπσον, με τον τελευταίο να έχει λάβει ένα ξεχωριστό μήνυμα γενεθλίων σε βίντεο από τον τραγουδιστή.

Οι συνέπειες του «Leaving Neverland» θα μπορούσαν να είναι σοβαρές, καθώς ο Τζάκσον, ο οποίος πέθανε το 2009, εξακολουθεί να προσελκύει δεκάδες εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο στο κτήμα του. Τον περασμένο μήνα, ο επίσημος λογαριασμός του καλλιτέχνη στο Twitter επιτέθηκε στο ΗΒΟ, λέγοντας πως «δίνει φωνή σε αποδεδειγμένους ψεύτες».

Το HBO θα προβάλλει την ταινία κατά τη διάρκεια δύο νυχτών, ξεκινώντας στις 3 Μαρτίου.