Κύκλωμα «λαδώματος» για διπλώματα οδήγησης εξάρθρωσε η αστυνομία

Κύκλωμα «λαδώματος» για διπλώματα οδήγησης εξάρθρωσε η αστυνομία
Εκπαιδευτές οδηγοί με τα οχήματα τους φτάνουν στη Βουλή, όπου θα επιδώσουν ψήφισμα ζητώντας την άμεση επανέναρξη των εξετάσεων για την απόκτηση αδειών οδήγησης, Αθήνα, Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018. Οι εκπαιδευτές ζητούν να βρεθεί λύση για τους εξεταστές που εδώ και ενάμισι μήνα απέχουν από τα καθήκοντά τους, με αποτέλεσμα να μην διεξάγονται εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης και χιλιάδες υποψήφιοι οδηγοί πανελλαδικά να έχουν μείνει μετέωροι. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι μελλοντικοί οδηγοί δεν είχαν εμφανιστεί καν στην εξέταση!

 

Σε εννέα συλλήψεις έχει προχωρήσει έως αυτή την ώρα η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, σχετικά με την υπόθεση έκδοσης διπλωμάτων οδήγησης από υπηρεσία του υπουργείου Μεταφορών, στο νότιο τομέα της Αθήνας, με χρηματισμό και χωρίς καν την παρουσία των μελλοντικών οδηγών. Σημειώνεται, ότι η υπόθεση αυτή αποκαλύφθηκε, ύστερα από μεθοδικές έρευνες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων που ξεκίνησαν εδώ και περίπου ένα χρόνο.

Από τους εννέα συλληφθέντες, οι επτά είναι υπάλληλοι και οι δύο ιδιώτες από σχολές οδηγών.

Επίσης, από την αστυνομία κλήθηκαν και έχουν αρχίσει έρευνα επιθεωρητές της Δημόσιας Διοίκησης, ενώ παράλληλα ολοκληρώνεται η προανάκριση, προκειμένου να διαπιστωθεί πόσα χρόνια γινόταν η παράνομη δραστηριότητα, αλλά και τα ποσά που έχουν αποκομίσει οι εμπλεκόμενοι.

Κλείνει προσωρινά η Διεύθυνση Μεταφορών Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθηνών

Με προσωρινή διακοπή της λειτουργίας της Διεύθυνσης Μεταφορών Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθηνών προχώρησε η Περιφερειάρχης Αττικής, μετά από μεγάλη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας που ξεκίνησε σήμερα το πρωί.

Με εντολή της Ρένας Δούρου η συγκεκριμένη υπηρεσία θα παραμείνει κλειστή για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των Αστυνομικών Αρχών.

Οι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται για όσες ημέρες χρειαστεί από τις άλλες Υπηρεσίες Μεταφορών της Περιφέρειας.

Όπως τονίζεται η Περιφερειακή Αρχή αναμένει τα επίσημα αποτελέσματα της έρευνας της Αστυνομίας προκειμένου να προχωρήσει άμεσα στις περαιτέρω ενέργειές της, ενώ δηλώνει σταθερά προσηλωμένη εδώ και 4,5 χρόνια στην πάταξη της διαφθοράς και της αδιαφάνειας, και σημειώνει πως θα συνεχίσει να επιδεικνύει μηδενική ανοχή σε τέτοιου είδους φαινόμενα σε βάρος των πολιτών και του δημοσίου συμφέροντος.