«Kύμα» αντιδράσεων για την επίθεση του Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο

«Kύμα» αντιδράσεων για την επίθεση του Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης μιλάει από το βήμα της Ολομέλειας κατά τη διάρκεια συζήτησης και απόφασης επί πορίσματος Προανακριτικής της Novartis, στην Βουλή, Αθήνα Παρασκευή 18 Μαΐου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σημαντικές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η επίθεση μέσω Facebook του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Για αθλιότητα χωρίς όρια έκανε λόγο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Έχω πει πολλές φορές και θα το ξαναπώ, μεγαλύτερος βάρβαρος, ανάγωγος και αναίσθητος Υπουργός δεν πρέπει να έχει υπάρξει σε Κυβέρνηση Δυτικής Χώρας, μία Εθνική ντροπή!» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

«Η επίθεση Πολάκη κατά Κυμπουρόπουλου αναδεικνύει: Την πολιτική χυδαιότητα των συνεργατών Τσίπρα. Τη μεσαιωνική αντίληψη ΣΥΡΙΖΑ για τον αγώνα που δίνουν συμπολίτες μας σαν τον Κυμπουρόπουλο» σχολίασε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος.

«Ό,τι πιο ανήθικο έχει λεχθεί από τον Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Πολάκη, προφανώς …κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του. Πόση κακία μπορεί να «κατοικεί» σε μια ανθρώπινη ψυχή;» διερωτήθηκε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ.

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, με το γνωστό, πλέον, ύφος του, εξαπέλυσε αήθη επίθεση στον κ. Κυμπουρόπουλο. Αφορμή για αυτή την κίνηση του κ. Πολάκη αποτέλεσε μία ανάρτηση του υποψήφιου στις ευρωεκλογές.

«Δεν θέλησα ποτέ μόρια, επιδόματα, χάρες. Ίσες ευκαιρίες διεκδικώ. Διεκδικώ αυτό που δεν υπάρχει», έγραψε στο Twitter ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Ο 34χρονος, που όταν ήταν 14 μηνών διαγνώστηκε με νωτιαία μυική ατροφία, αφού αποφοίτησε ως αριστούχος από την Ιατρική Σχολή Αθηνών και πήρε μεταπτυχιακό, το 2016 απέκτησε ειδικότητα στην ψυχιατρική και από τότε εργάζεται ως επιμελητής Β’ στο νοσοκομείο Αττικόν.

«Αν διεκδικούσες ίσες ευκαιρίες κύριε Κυμπουρόπουλε, να έβαζες χαρτιά για να προσληφθείς επιμελητής Β στο ΕΣΥ με κρίση από συμβούλιο όπως οι άλλοι γιατροί και όχι έτσι (όπως δικαιούσουν ως ΑΜΕΑ). Ντροπή και κρίμα να λες αυτά που λες», έγραψε στο Facebook ο Παύλος Πολάκης.

Παρά το σάλο, όμως, που έχει δημιουργηθεί για την επίθεση στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο μετά τα όσα έγραψε στο Facebook, o Παύλος Πολάκης στον «διάλογο» που είχε στα social media με αρκετούς από αυτούς που σχολίασαν την ανάρτησή του όχι μόνο εμφανίστηκε αμετανόητος αλλά προχώρησε και σε νέα επίθεση κατά του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ.

Αφού αρχικά υποστήριξε ότι «δεν είμαι μικρόψυχος, απαντώ σε υποκριτικές ψυχές» στη συνέχεια έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι «ο κύριος Κυμπουροπουλος προσβάλλει τα ΑΜΕΑ ,όχι εγώ!».