Κύμα αντιδράσεων για τις χρεώσεις της Meta στις εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας

Κύμα αντιδράσεων για τις χρεώσεις της Meta στις εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας
ANKARA, TURKIYE - JANUARY 08: In this photo illustration, a man experiences the Metaverse concept of VR science in Ankara, Turkiye on January 08, 2022. Hakan Nural / Anadolu Agency (Photo by Hakan Nural / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Photo: AFP
Πολλαπλασιάζονται οι αντιδράσεις κατά της Meta...

Πολλαπλασιάζονται οι αντιδράσεις κατά της Meta λόγω των χρεώσεων που η εταιρεία τεχνολογίας επιβάλλει για τη χρήση εφαρμογών εικονικής πραγματικότητας…

Πιο συγκεκριμένα, οι προγραμματιστές παραπονιούνται για τους εμπορικούς όρους που τίθενται γύρω από φουτουριστικές συσκευές που η εταιρεία ελπίζει ότι θα βοηθήσουν στη δημιουργία μιας αγοράς πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.  

Ως γνωστόν, η μητρική της Facebook έχει δεσμευτεί να δαπανά 10 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για την επόμενη δεκαετία στο «metaverse», μια πολυδιαφημισμένη ιδέα που υποδηλώνει έναν καθηλωτικό εικονικό κόσμο γεμάτο με άβαταρ.

Η εν λόγω επένδυση υποκινείται από την επιθυμία για τη δημιουργία μιας νέας πλατφόρμας η οποία θα ξεφύγει από τους όρους που έχουν θέσει άλλοι «μεγάλοι» της Big Tech, όπως η Apple και η Google, λένε τα στελέχη της Meta. 

Ωστόσο, αρκετοί προγραμματιστές είναι απογοητευμένοι από το γεγονός ότι η Meta, η οποία θεωρείται πως έχει προβάδισμα στην εν λόγω αναδυόμενη αγορά, έχει επιμείνει σε ένα μοντέλο χρέωσης για το store εφαρμογών VR τις οποίες παρέχει, (παρόμοιο με αυτό που υπάρχει σήμερα στα smartphone) – και ενώ  ο επικεφαλής της Meta Mark Zuckerberg στο παρελθόν ήταν ιδιαίτερα επικριτικός σχετικά με τις πολιτικές χρέωσης σε app stores, όπως αυτό της Google.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Meta δεν θα κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα», δήλωσε ο Seth Siegel, παγκόσμιος επικεφαλής AI και κυβερνοασφάλειας στην Infosys Consulting.