Κύματα ενθουσιασμού στη Wall Street για το νέο iPhone – Εκτίμηση για άνοδο ως 36% στη μετοχή της Apple 

Κύματα ενθουσιασμού στη Wall Street για το νέο iPhone – Εκτίμηση για άνοδο ως 36% στη μετοχή της Apple 
epa10857064 A display of the new Apple iPhone 15 at an Apple product launch event on the campus of Apple Park in Cupertino, California, USA, 12 September 2023. EPA/JOHN G. MABANGLO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Την προσοχή των επενδυτών και των αναλυτών τράβηξε το iPhone Pro Max

Τη νέα σειρά smartphone iPhone 15 και το smartwatch Ultra 2 παρουσίασε η Apple, ξεσηκώνοντας κύματα ενθουσιασμού όχι μόνο στους απλούς καταναλωτές, αλλά και στη Wall Street. Την προσοχή των επενδυτών και των αναλυτών τράβηξε κυρίως το iPhone Pro Max, του οποίου η τιμή ξεκινά από τα 1.199 δολ.

Ειδικότερα, σε σχετική ερώτηση του ενημερωτικού ιστότοπου Business Insider, traders και αναλυτές της JP Morgan ανέφεραν:  «Βασικό στοιχείο σε σχέση με την κυκλοφορία του προϊόντος είναι: 1) η εστίαση στη διαφοροποίηση μέσω επιθετικής καινοτομίας και προώθησης λειτουργιών λογισμικού με βελτιωμένες δυνατότητες. 2) Η εταιρεία ήδη ενσωματώνει τις δυνατότητες AR/VR, και 3) ενώ η τιμολόγηση δεν ενισχύθηκε, η αύξηση της αρχικής τιμής για το Pro Max και η διεύρυνση της διαφοράς τιμής με άλλα μοντέλα της σειράς μάλλον θα έχουν επιπτώσεις σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια». Σημειώνεται πως η JPMorgan δίνει σύσταση Overweight για τη μετοχη της Apple, έχοντας ορίσει ως τιμή στόχο τα 230 δολ., όπερ σημαίνει περιθώριο ανόδου ως 30%.

«Ο κύκλος αναβάθμισης του iPhone 15 θα εκπλήξει θετικά» αναφέρει, από τη μεριά της, η Wedbush. Πιο συγκεκριμένα, 

«Η παρουσίασης του iPhone 15 της Apple ήταν εντυπωσιακή, κάτι που κατά τη γνώμη μας θέτει τις βάσεις για έναν σημαντικό κύκλο αναβάθμισης το επόμενο έτος που θα εκπλήξει ευχάριστα. Η εξομάλυνση των διαταραχών στην αλυσίδα εφοδιασμού στην Ασία θα είναι σημαντικός καταλύτης για αναβαθμίσεις στην περίοδο των εορτών» δήλωσε ο αναλυτής της Wedbush, Dan Ives.

Η Wedbush βαθμολογεί την Apple με «Outperform» και αύξησε την τιμή στόχο για τη μετοχή στα 240 δολ., από 230 δολ., γεγονός που προοιωνίζεται άνοδο της τάξης του 36%.

Σύμφωνα με την Goldman Sachs, «οι προωθητικές ενέργειες του iPhone 15 θα πρέπει να υποστηρίζουν τη ζήτηση με άμεσες πιστώσεις και πιστώσεις λογαριασμών. Για παράδειγμα, η AT&T είχε προσφορές για να αποκτήσει κάποιος δωρεάν τα iPhone 15 και iPhone 15 Pro. Η Boost Mobile προσφέρει επίσης δωρεάν iPhone στο πλαίσιο πακέτου προσφοράς 60 δολ./μήνα. Οι προσπάθειες για αύξηση της οικονομικής τιμής, σε συνδυασμό με τις βελτιώσεις στο υλικό και τις συνεχείς επενδύσεις στο οικοσύστημα της Apple, θα υποστηρίξουν τη ζήτηση και τη συνεχή ανάπτυξη της Apple».

Η Goldman Sachs βαθμολογεί την Apple σε «Αγορά» και μείωσε τον στόχο τιμής της στα 216 δολάρια από 222 δολάρια, αντιπροσωπεύοντας πιθανή ανοδική πορεία της τάξης του 23%.