Κοιμήσου άφοβα στα ΜΜΜ και το Tripsleep θα σε ξυπνήσει

Κοιμήσου άφοβα στα ΜΜΜ και το Tripsleep θα σε ξυπνήσει

Το βραβευμένο application λύνει τα χέρια όσων έχουν σχέση εξάρτησης με τον ύπνο.

Ανήκετε στην κατηγορία εκείνων που έχουν τον ύπνο στο «τσεπάκι» τους και κοιμούνται όπου σταθούν και όπου βρεθούν; Σας έχει τύχει να σας πάρει ο ύπνος στα ΜΜΜ και να χάσετε τη στάση στην οποία θέλατε να αποβιβαστείτε χάνοντας πολύτιμο χρόνο; Δεν υπάρχει λόγος πλέον να ανησυχείτε ότι θα βιώσετε αντίστοιχες δυσάρεστες καταστάσεις, αφού και τη σιέστα σας θα μπορείτε να παίρνετε κατά τη διάρκεια της διαδρομής που διανύετε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και θα ξυπνάτε εγκαίρως.

Πέντε νέοι Έλληνες φοιτητές, ηλικίας 18 έως 23 ετών, φρόντισαν για εσάς δημιουργώντας το “Tripsleep”, ένα mobile app που επιτρέπει να κοιμηθείς χωρίς φόβο στα ΜΜΜ, αφού σε ξυπνάει μόλις πλησιάσεις στην στάση που πρέπει να κατέβεις.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο χρήστης είναι να αναζητήσει τον προορισμό του στον χάρτη, κατά την επιβίβαση του στα ΜΜΜ, να επιλέξει την χιλιομετρική ακτίνα που θα ειδοποιηθεί για την άφιξη του, και να ….. κοιμηθεί.

Και αν κάποιοι αναρωτιέστε γιατί να μην ενεργοποιήσετε απλά το ξυπνητήρι στο κινητό σας και να κατεβάσετε την εν λόγω εφαρμογή, η απάντηση είναι πως η διαφορά του “Tripsleep” από ένα συμβατικό ξυπνητήρι έγκειται στο ότι η λειτουργία του βασίζεται στη χρήση GPS, πράγμα που σημαίνει πως παράγοντες όπως η κίνηση της κυκλοφορίας και των δρομολογίων δεν λαμβάνονται υπόψη αφού ξυπνά το χρήστη με βάση τη θέση του στον χάρτη και όχι με βάση τον χρόνο.

Η καινοτόμα ελληνική εφαρμογή δίνει όμως τη λύση και σε εκείνους που θέλουν να παραδοθούν στην αγκαλιά του Μορφέα ενόσω βρίσκονται σε κάποιο βαγόνι του Μετρό. Η λειτουργία για το ΜΕΤΡΟ αποτελεί ίσως το δυνατότερο σημείο του Tripsleep, αφού επιτρέπει στους χρήστες να το χρησιμοποιούν ακόμα και εκεί που δεν πιάνει το GPS.

Αξίζει να αναφερθεί πως το Tripsleep έχει ήδη λάβει αρκετές σημαντικές διακρίσεις αλλά και τη στήριξη του επιβατικού κοινού. Μολονότι χρειάστηκαν μόλις τρεις μέρες για να υλοποιηθεί η ιδέα, η εφαρμογή κατάφερε να διακριθεί στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό StartupBus Europe, λαμβάνοντας την πρώτη θέση στην κατηγορία Milestones Competition έναντι 45 ομάδων απ’ ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ συμμετείχε στους τελικούς του διαγωνισμού “Get in the Ring” της Νότιας Ευρώπης, αποσπώντας τα καλύτερα δυνατά σχόλια πριν ακόμα βγει στην αγορά. Επιπρόσθετα, έλαβε την δεύτερη θέση στον “Διαγωνισμό φοιτητικών επιχειρηματικών ιδεών”, ανάμεσα σε δέκα καινοτόμες startups του ΕΜΠ.