ΚΙΝΑΛ για Ευ. Βενιζέλο: Όσοι επιλέγουν να είναι απόντες, διευκολύνουν τον ΣΥΡΙΖΑ

ΚΙΝΑΛ για Ευ. Βενιζέλο: Όσοι επιλέγουν να είναι απόντες, διευκολύνουν τον ΣΥΡΙΖΑ

Σε σειρά διευκρινίσεων για τις ραγδαίες εξελίξεις στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής – μετά το διαζύγιο με τον Ευάγγελο Βενιζέλο – προχωρούν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη.

Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή την τοποθέτηση του Γιώργου Καμίνη ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας των βουλευτικών εκλογών, κομματικές πηγές σημειώνουν ότι η εξέλιξη αυτή «σηματοδοτεί πολιτικά τη σταθερή απόφαση για τη διεύρυνση του χώρου και την ενίσχυση του νέου πολιτικού φορέα, ώστε να κυριαρχήσει στον προοδευτικό χώρο».

Πρόκειται, όπως εξηγούν στη συνέχεια, για μία απόφαση που «ανοίγει μια τεράστια πόρτα για όλους τους προοδευτικούς πολίτες που έχουν απογοητευθεί από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για να συνταχθούν με το Κίνημα Αλλαγής στις επόμενες εκλογές».

«Για να ηττηθεί οριστικά η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Η επιλογή του Γιώργου Καμίνη με τα πολιτικά χαρακτηριστικά της, θα συμβάλλει σημαντικά σ’ αυτό» σπεύδουν να προσθέσουν.

Όσον αφορά τον κ. Βενιζέλο, οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν ότι η κα Γεννηματά «του ζήτησε να εξετάσουν τον τρόπο με τον οποίο θα υπηρετηθεί η ενότητα και η δική του ενεργή παρουσία σ’ αυτή την κρίσιμη πολιτική αναμέτρηση».

«Η θέση του Ευάγγελου Βενιζέλου ήταν “πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας ή τίποτα”» σημειώνουν από τη Χαριλάου Τρικούπη. Και καταλήγουν: «Όσοι επιλέξουν να είναι απόντες σε αυτήν την κρίσιμη μάχη διευκολύνουν απλά τον ΣΥΡΙΖΑ».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βενιζέλος, με γραπτή του ανακοίνωση,έθεσε εαυτόν εκτός του Κινήματος Αλλαγής, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να στηρίξει «ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ».

Είχε προηγηθεί επίσημη ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ, στην οποία γνωστοποιούταν ότι ο κ. Καμίνης τοποθετείται ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, έπειτα από απόφαση της προέδρου του κόμματος, Φώφης Γεννηματά.