«Κινείται»… σκανδιναβικά η Microsoft – Επενδύει 3,21 δισ. δολάρια σε cloud και τεχνητή νοημοσύνη στη Σουηδία

«Κινείται»… σκανδιναβικά η Microsoft – Επενδύει 3,21 δισ. δολάρια σε cloud και τεχνητή νοημοσύνη στη Σουηδία
Microsoft logo displayed on a phone screen and Microsoft logo on website displayed on a laptop screen are seen in this illustration photo taken in Krakow, Poland on December 28, 2023. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Η εταιρεία δεσμεύτηκε να ενισχύσει την υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης σε όλη τη Σκανδιναβία και τη βόρεια Ευρώπη.

Η Microsoft σκοπεύει επενδύσει 33,7 δισεκατομμύρια σουηδικές κορώνες (3,21 δισεκατομμύρια δολάρια) για να επεκτείνει την υποδομή cloud και τεχνητής νοημοσύνης της στη Σουηδία σε μια περίοδο δύο ετών, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο τεχνολογικός όμιλος των ΗΠΑ.

Η επένδυση, η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα της Microsoft στη Σουηδία, περιλαμβάνει μια δέσμευση να βοηθήσει στην εκπαίδευση περίπου 250.000 ατόμων με δεξιότητες τεχνητής νοημοσύνης, που αντιστοιχεί στο 2,4% του πληθυσμού, σε μια κίνηση που θα συμβάλει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της σκανδιναβικής χώρας, πρόσθεσε.

“Αυτή η ανακοίνωση υπερβαίνει την τεχνολογία, είναι μια δέσμευση για τη διασφάλιση ευρείας πρόσβασης στα εργαλεία και τις δεξιότητες που απαιτούνται για να ευδοκιμήσει ο λαός και η οικονομία της Σουηδίας στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου (vice chair) και πρόεδρος (president) στη Microsoft Μπραντ Σμιθ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ως μέρος της επένδυσής της, η εταιρεία ανέφερε ότι σχεδιάζει να αναπτύξει 20.000 από τις πιο προηγμένες μονάδες επεξεργασίας γραφικών (GPU), οι οποίες επιταχύνουν τους υπολογισμούς υπολογιστών, στις σουηδικές τοποθεσίες κέντρων δεδομένων στο Sandviken, το Gavle και το Staffanstorp.

Ο Σμιθ επρόκειτο να συναντηθεί με τον Σουηδό πρωθυπουργό Ουλφ Κρίστερσον στη Στοκχόλμη τη Δευτέρα.

Η Microsoft δεσμεύτηκε να ενισχύσει την υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης σε Σκανδιναβία και βόρεια Ευρώπη, η οποία εκτός από τη Σουηδία περιλαμβάνει τη Δανία, τη Φινλανδία, την Ισλανδία και τη Νορβηγία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: