Κινεζική επένδυση «μαμούθ» στην Ιταλία

Κινεζική επένδυση «μαμούθ» στην Ιταλία

Συμφωνία ύψους 2,1 δισ. ευρώ για την πώληση μέρους του δικτύου διανομής αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας στην κινεζική State Grid.

Στο Παλάτσο Κίτζι, το κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης, συναντήθηκαν χθες εκπρόσωποι του κινεζικού ομίλου State Grid Corporation of China με την ιταλική κυβέρνηση, προκειμένου να υπογράψουν τη συμφωνία για την αγορά του 35% του τομέα του Ιταλικού Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, που ελέγχει το 30% του δικτύου διανομής φυσικού αερίου της εταιρίας Snam Gas και του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας Τerna.

«Πρόκειται για την σημαντικότερη επένδυση κινεζικής εταιρίας στην Ιταλία, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ιταλική κυβέρνηση.

Το ύψος της συμφωνίας, όπως υπογραμμίζουν μέσα ενημέρωσης, αγγίζει τα 2,1 δισεκ. ευρώ και το εν λόγω ποσό αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για τη μείωση του δημόσιου χρέους της Ιταλίας.

Η συμφωνία υπεγράφη παρουσία του πρωθυπουργού της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, του υπουργού Οικονομικών, Πιερ Κάρλο Πάντοαν, του επικεφαλής του Ιταλικού Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, Τζοβάνι Γκόρνο Τεμπίνι, καθώς και του Κινέζου πρέσβη στην Ιταλία.

Διαβάστε ακόμη:

«Νο» του Ρέντσι στο ενδεχόμενο επιτήρησης της ιταλικής οικονομίας

Η απόλυτη «κόλαση» στην Ευρώπη