Κινέζος δισεκατομμυριούχος εξελίχθηκε σε σημαντικό αντίπαλο της Tesla Motors

Κινέζος δισεκατομμυριούχος εξελίχθηκε σε σημαντικό αντίπαλο της Tesla Motors

Ποιο είναι το όραμα του Jia Yueting για τα μελλοντικά αυτοκίνητα.

Τα μελλοντικά αυτοκίνητα θα είναι όλα ηλεκτρικά, αυτόνομα, θα συνδέονται σε δίκτυα επικοινωνιών υψηλών ταχυτήτων και θα διατίθενται δωρεάν.

Και ίσως να προέρχονται από την Κίνα.

Αυτό τουλαχιστον είναι το όραμα του Jia Yueting, ενός δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία, ο οποίος προσβλέπει στον ανασχεδιασμό της αυτοκινητοβιομηχανίας σε βάρος της Tesla Motors, μιας πρωτοπόρα εταιρείας στην κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων.

«Η Τesla είναι μια καταπληκτική επιχείρηση και έχει αναλάβει τα ηνία της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας στον τομέα των ηλεκτρονικών οχημάτων», αναφέρει ο Jia σε συνέντευξή του.

«Εμείς σαν εταιρεία δεν παράγουμε μόνο αυτοκίνητα, καθώς θεωρούμε ότι ένα όχημα είναι μια έξυπνη συσκευή κινητής τηλεφωνίας με τέσσερις τροχούς και ουσιαστικά δεν διαφέρει από ένα smartphone ή ένα τάμπλετ», υποστήριξε ο Jia.

Ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος συμπλήρωσε ότι η εταιρεία ευελπιστεί να ξεπεράσει την Tesla και να οδηγήσει τη βιομηχανία των αυτοκινήτων σε μια νέα εποχή.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα ένα νέο «κύμα» startup επιχειρήσεων που ειδικεύονται στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχει αναδειχθεί στην Κίνα, καθώς η κυβέρνηση της χώρας «άνοιξε» την αυτοκινητοβιομηχανία για τις εύπορες επιχειρήσεις, προκειμένου να μπορούν άνετα να επενδύσουν και να αναδειχθούν τα ηλεκτρονικά οχήματα ως εναλλακτική λύση έναντι των βενζινοκίνητων.

Ο Jia παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα το LeSEE, ένα πρώτοτυπο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το οποίο έχει «τραβήξει» ιδιαίτερα το ενδιαφέρον των καταναλωτών. Το νέο αυτόνομο και παράλληλα ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα εμφανιστεί στο σόου αυτοκινήτων του Πεκίνο την τρέχουσα εβδομάδα.

«Οι περισσότεροι μας αμφισβητούσαν και δεν μπορούσαν να πιστέψουν πώς μια μικρή εταιρεία οικοδόμησης αυτοκινήτων θα ανταγωνιζόταν τους γίγαντες, τύπου BMW και Tesla και γελούσαν μαζί μας. Δεν ήταν εύκολο, αλλά τα καταφέραμε», προσέθεσε ο Jia.