Κοινή επένδυση 7 δισ. δολαρίων ετοιμάζουν Foxconn και Apple στις ΗΠΑ

Κοινή επένδυση 7 δισ. δολαρίων ετοιμάζουν Foxconn και Apple στις ΗΠΑ

Αναμένεται να δημιουργήσει μέχρι και 50.000 νέες θέσεις εργασίας.

Για κοινή επένδυση με την Apple ετοιμάζεται όπως δήλωσε ο πρόεδρος της, η κινεζική εταιρεία Foxconn Technology Group.

Ο Terry Gou ανέφερε σε δημοσιογράφους ότι η επένδυση θα αφορά σε εργοστάσιο κατασκευής οθονών στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Nikkei.

Η μονάδα αναμένεται να κοστίσει πάνω από επτά δισ. δολάρια και μπορεί να δημιουργήσει από 30.000 μέχρι 50.000 θέσεις εργασίας, τονίζει το δημοσίευμα.

Η αυξανόμενη ζήτηση για μεγαλύτερες οθόνες, καθιστά την εγχώρια παραγωγή καλύτερη λύση σε σχέση με την αποστολή δια θαλάσσης από την Κίνα και «η Apple προτίθεται να επενδύσει στις εγκαταστάσεις μαζί, γιατί χρειάζονται κι εκείνοι τις οθόνες», ανέφερε το στέλεχος σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα.

Η Apple δεν έχει σχολιάσει τις πληροφορίες, επισημαίνει το Bloomberg.

Η Foxconn, γνωστή επίσης και ως Hon Hai Precision, σχεδιάζει και άλλες επενδύσεις στις ΗΠΑ, πιθανώς στην Πενσιλβάνια. Ξεχωριστά, η Smart Technologies, καναδική εταιρία διαδραστικών οθονών που ελέγχεται από την Foxconn, ενδέχεται να μεταφερθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω της πιθανής επιθυμίας του Ντόναλντ Τραμπ να τροποποιήσει τους όρους της NAFTA, ανέφερε ο Gou.

Ο πρόεδρος της κινεζικής εταιρίας υποστήριξε πως βλέπει τον αμερικανικό προστατευτισμό ως «αναπόφευκτο», ενώ αμφιβάλλει για το αν οι Αμερικανοί καταναλωτές θα είναι πρόθυμοι να πληρώνουν πολύ υψηλότερες τιμές για εξοπλισμό της ίδιας ποιότητας.