Κυνηγός ταλέντων συμβουλεύει: Τι δεν πρέπει να λείπει από το βιογραφικό σας

Κυνηγός ταλέντων συμβουλεύει: Τι δεν πρέπει να λείπει από το βιογραφικό σας
Photo: pixabay.com
Οι λέξεις-κλειδιά και η ποσοτικοποίηση των επιτευγμάτων είναι κρίσιμα στοιχεία για ένα ισχυρό βιογραφικό, τονίζει ο James Hudson.

Με το τέλος του ακαδημαϊκού έτους να πλησιάζει, πολλοί νέοι απόφοιτοι και αναζητούντες εργασία συντάσσουν το βιογραφικό τους. Ο James Hudson, στέλεχος ανθρώπινου δυναμικού που έχει εργαστεί σε εταιρείες όπως η Nike και η Levi Strauss & Co, προσφέρει μια σημαντική συμβουλή για να προσελκύσετε την προσοχή των υπεύθυνων προσλήψεων.

Σύμφωνα με το CNBC, ο Hudson προτείνει στους υποψηφίους να χρησιμοποιούν λέξεις-κλειδιά που περιγράφουν τη θέση εργασίας και να ποσοτικοποιούν τα επιτεύγματά τους. Κάτω από κάθε εργασιακή εμπειρία, συνιστά να προσθέσετε μια γραμμή που να δίνει μια αίσθηση του ιστορικού της εταιρείας.

Για παράδειγμα, κάτω από τον τίτλο εργασίας και το όνομα της εταιρείας, μπορείτε να προσθέσετε: «Εταιρεία fintech με μισό δισ. δολάρια έσοδα και 3.000 υπαλλήλους». Αυτή η γραμμή βοηθά τον υπεύθυνο προσλήψεων να κατανοήσει το εύρος των αρμοδιοτήτων σας και τη σημασία του ρόλου σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακόμα και για γνωστές εταιρείες, όπως η Amazon, μπορείτε να προσθέσετε έναν σύνδεσμο προς την κύρια ιστοσελίδα τους. Αυτό δίνει επιπλέον πληροφορίες για το μέγεθος και την επιρροή της εταιρείας, ενισχύοντας την εικόνα σας.

Ο Hudson τονίζει ότι αυτό βοηθάει τον υπεύθυνο προσλήψεων να κατανοήσει καλύτερα τις αρμοδιότητες και το περιβάλλον εργασίας σας, ειδικά αν έχετε εργαστεί σε μεγάλες πολυεθνικές ή νεοσύστατες επιχειρήσεις. Η προσθήκη αυτών των πληροφοριών τοποθετεί τον εαυτό σας σε ένα πλαίσιο και δίνει μια πλήρη εικόνα της επαγγελματικής σας διαδρομής.

«Προσπαθήστε να μοιραστείτε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για την επαγγελματική σας διαδρομή όσο πιο σύντομα γίνεται», καταλήγει ο Hudson.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: