Κίνητρα για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης εξετάζει η κυβέρνηση

Κίνητρα για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομικά μέτρα για τον περιορισμού του φαινομένου, όπως η έκπτωση των τιμών του ρεύματος, συζητήθηκαν στην κυβερνητική σύσκεψη.

Οικονομικά κίνητρα επεξεργάζεται η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του φαινομένου της αιθαλομίχλης και αναμένεται να τα ανακοινώσει επίσημα αύριο ή εντός των επομένων ημερών.

Μεταξύ των κινήτρων που συζητήθηκαν κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών και Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, είναι και η γενναία έκπτωση στο ρεύμα στις περιοχές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα αιθαλομίχλης.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Γιώργο Τσαμασλή, το φαινόμενο της αιθαλομίχλης παραμένει υπό παρακολούθηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο κ. Τσαμασλής διαβεβαίωσε δε, ότι, αν τυχόν οι τιμές των αιωρούμενων σωματιδίων πλησιάσουν το όριο των 150 mg, τότε, άμεση θα είναι και η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Σε καμία περίπτωση, υπογράμμισε ο κ. Τσαμασλής, δεν θα επιτραπεί οι τιμές των ρύπων να ξεπεράσουν το όριο των 150 mg.

Επανέλαβε δε τις συστάσεις προς τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης να μην καίνε ό,τι βρίσκουν.

Στο μεταξύ, οι σημερινές (πρωινές) τιμές των αιωρούμενων σωματιδίων – σύμφωνα με τα ”ευρήματα” των σταθμών μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης του δήμου Θεσσαλονίκης – ήταν 109 mg στο σταθμό Λαγκαδά, 70 mg στην Εγνατία, 63 στο δημαρχείο, 60 στην Μαρτίου, 54 στο Επταπύργιο και 43 στην Τούμπα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: Έκτακτα μέτρα για την καταπολέμηση της αιθαλομίχλης