Κοινωνική αποστασιοποίηση εντός του εργασιακού χώρου με το περικάρπιο Close-To-Me

Κοινωνική αποστασιοποίηση εντός του εργασιακού χώρου με το περικάρπιο Close-To-Me
Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου
Το Close-To-Me ακολουθεί την τάση των αποστάσεων ασφαλείας για όσους θέλουν να αισθάνονται ασφαλείς από την επιδημία.

Τη διάθεση και στην Ελλάδα «αξεσουάρ εργασίας» της νέας τεχνολογικής τάσης που δημιουργήθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και ανταποκρίνεται στην επιτακτική ανάγκη για κοινωνική αποστασιοποίηση στα εργασιακά περιβάλλοντα, ανακοίνωσε σήμερα η ελληνική εταιρία Mobile Technology.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το ελαφρύ περικάρπιο Close-To-Me αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα, καθώς δίνει στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να διαφυλάξουν την υγεία του προσωπικού τους, άρα και τη δημόσια υγεία. Οι υπάλληλοι και επισκέπτες της επιχείρησης μπορούν, φορώντας τη συσκευή, να ειδοποιούνται ηχητικά ή μέσω λειτουργίας δόνησης, όταν πλησιάζουν ο ένας τον άλλο περισσότερο από την προκαθορισμένη απόσταση ασφαλείας που συνιστούν οι ειδικοί. Με αυτό τον τρόπο – σύμφωνα με την ανακοίνωση – διασφαλίζεται η εφαρμογή του μέτρου κοινωνικής αποστασιοποίησης εντός συγκεκριμένων χώρων, όπως βιομηχανικές εγκαταστάσεις, γραφεία επιχειρήσεων, πολυκαταστήματα λιανικής, νοσοκομεία, σχολεία κ.α.

Το περικάρπιο Close-To-Me είναι συμβατό με Bluetooth BLE και αποθηκεύει αυτοματοποιημένα στο cloud το ιστορικό των «συναντήσεων» κάθε ID έτσι, ώστε στην περίπτωση που υπάρξει ύποπτο περιστατικό ή και κρούσμα, να διευκολυνθεί η ιχνηλάτηση των επαφών του μέσω Gateway ή Mobile App.