Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να καλωσορίσει τους τουρίστες το καλοκαίρι (βίντεο)

Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να καλωσορίσει τους τουρίστες το καλοκαίρι (βίντεο)
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μήνυμα, ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να καλωσορίσει τους τουρίστες φέτος το καλοκαίρι έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από τον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου στη Σαντορίνη, όπου βρέθηκε πριν από λίγο.

Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, δηλώνοντας στη συνέχεια πως η Ελλάδα ανοίγει τις πύλες της στον τουρισμό από αυτό το εμβληματικό νησί τη Σαντορίνη, που είναι γνωστή όχι μόνο για το ηλιοβασίλεμά της αλλά και για τους σημαντικούς αρχαιολογικούς της χώρους.

Ο πρωθυπουργός στάθηκε ιδιαιτέρως στην ασφάλεια και την υγεία, λέγοντας πως η προστασία τους αποτελεί κύριο μέλημα της κυβέρνησης. Και των τουριστών που θα έρθουν στη χώρα μας και τον εργαζομένων στον κλάδο αλλά και των κατοίκων, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η υπουργός Πολιτισμού, επίσης ανέφερε ότι κεντρικό σύνθημα για την Ελλάδα αποτελεί το «πρώτα η ασφάλεια».

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επισκεφτεί το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, όπου ήταν ο πρώτος σταθμός της επίσκεψής του στη Σαντορίνη σήμερα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τις υγειονομικές ανάγκες του νησιού, αλλά και την προετοιμασία που έχει γίνει για την διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων για τον κορωνοϊό και την αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων. Ο κ. Μητσοτάκης σε χαιρετισμό του στο προσωπικό του νοσοκομείου στάθηκε στην επιτυχή αντιμετώπισης του πρώτου κύματος της πανδημίας στην χώρα μας, σημειώνοντας ότι αυτό αποτελεί ένα πολύ σημαντικό μήνυμα για τους επισκέπτες που θα έρθουν στη χώρα μας φέτος το Καλοκαίρι.

Παράλληλα ευχαρίστησε το προσωπικό προσθέτοντας πως είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τον τρόπο λειτουργίας του νοσοκομείου. Στο νοσοκομείο Θήρας, τον πρωθυπουργό υποδέχτηκαν ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο διοικητής Βασίλης Μαλαματένιος καθώς και εργαζόμενοι.