Μητσοτάκης: «Θα κυβερνήσω με τους ανθρώπους της γενιάς μου»

Μητσοτάκης: «Θα κυβερνήσω με τους ανθρώπους της γενιάς μου»
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλάει κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στο Διευρυμένο Διαγραμματειακό Όργανο του Κόμματος, που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

O πρόεδρος της ΝΔ περιγράφοντας την πολιτική του μιλάει για ένα μοντέλο οικονομικού φιλελευθερισμού που θα προτάσσει την κοινωνική δικαιοσύνη.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι η ευημερία στον σύγχρονο καπιταλισμό πρέπει να μοιράζεται με πιο δίκαιο τρόπο», τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην γαλλική εφημερίδα Figaro αναλύοντας το σχέδιο της ΝΔ για ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη.

O πρόεδρος της ΝΔ περιγράφοντας την πολιτική του μιλάει για ένα μοντέλο οικονομικού φιλελευθερισμού που θα προτάσσει την κοινωνική δικαιοσύνη και δίνει έμφαση στην κοινωνική προστασία των πλέον αδύναμων οικονομικά πολιτών. «Η Ελλάδα θα γίνει μια από τις πρώτες χώρες που θα δώσει δείγματα γραφής της πολιτικής μετά τον λαϊκισμό» σημειώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ενόψει, σύμφωνα με την Πειραιώς, της επερχόμενης πολιτικής αλλαγής στην Ελλάδα προσθέτει: «Ο λαϊκισμός έφερε στην εξουσία τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015. Από τότε αντιληφθήκαμε ότι ήταν ψεύτες και ανίκανοι και πρέπει να γυρίσουμε σελίδα». Στο πλαίσιο αυτό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι «η ελληνική κοινωνία είναι κουρασμένη και δεν έχει ψευδαισθήσεις. Επομένως δεν μπορεί κανείς να παίζει παιχνίδια με τους πολίτες, η αλήθεια θα επικρατήσει».

Παράλληλα, επαναλαμβάνει ότι οι Έλληνες αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο, και μιλάει για ένα σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα βασίζεται στην ανάγκη αναγέννησης της Ελλάδας. «Από εμάς εξαρτάται η αποκατάσταση της αξιοπιστίας μας υλοποιώντας τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ώστε να αποκτήσουμε μία αποτελεσματική διοίκηση και ένα καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα και ταχύτερη απονομής δικαιοσύνης», υπογραμμίζει.

Επίσης, μιλώντας για την επόμενη ημέρα μετά τις εκλογές δηλώνει: «Θα κυβερνήσω με τους ανθρώπους της γενιάς μου. Και θα κάνουμε άνοιγμα και σε ανθρώπους από την κοινωνία των πολιτών, σε πρόσωπα από τον χώρο των επιχειρήσεων, αλλά και μέλη άλλων πολιτικών χώρων».

Για τα Σκόπια και τη συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνει ότι είναι σταθερά αντίθετος και επιφυλάσσεται για τις επόμενες κινήσεις της ΝΔ, προκειμένου να αμβλύνει τις επιζήμιες συνέπειές της.

«Δεν μπορώ να την καταγγείλω στην παρούσα φάση, αλλά- ακριβώς επειδή είμαι αντίθετος στη συμφωνία- θα κάνω ότι είναι δυνατό για να εμποδίσω την ένταξη αυτής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αν κρίνω ότι αυτό είναι απαραίτητο. Υπάρχουν 35 κεφάλαια με κριτήρια που θα πρέπει να εξετάσουμε αν πληρούνται. Σε αυτή τη διαδικασία η φωνή της Ελλάδας θα ακουστεί» σημειώνει για την ενταξιακή διαδικασίας της γειτονικής μας χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.