Κυριάκος Πιερρακάκης και Γιώργος Στεφανόπουλος ανοίγουν την τελετή αποφοίτησης του Invent ICT

Κυριάκος Πιερρακάκης και Γιώργος Στεφανόπουλος ανοίγουν την τελετή αποφοίτησης του Invent ICT
Την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου στις 17:00, στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, ολοκληρώνεται ο 2ος κύκλος του προγράμματος.

Με μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ του Υπουργού Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, και του Γενικού Διευθυντής της Ένωσης Εταιριών Κινητής Τηλεφωνίας, Γιώργου Στεφανόπουλου, θα ξεκινήσει η τελετή αποφοίτησης του 2ου κύκλου του προγράμματος Invent ICT, την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου στις 17:00, στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή. Βασικό θέμα της συζήτησης που συντονίζει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μαλλάς, είναι η αρχή «ΜΟΝΟΝ ΑΠΑΞ» και οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται μέσω της απλούστευσης και της ψηφιοποίησης των διαδικασιών του δημόσιου τομέα.

Στη συνέχεια, ο project manager του Invent ICT και διδάκτωρ μηχανικός του ΕΜΠ, Ευάγγελος Σιώκας, θα παρουσιάσει τη δίχρονη ιστορία της θερμοκοιτίδας και θα περιγράψει πώς έχει καταφέρει να συνδέσει επιτυχώς την έρευνα των εγχώριων Πανεπιστημίων με τον ιδιωτικό τομέα. Της παρουσίασης του κ. Σιώκα, θα προηγηθεί  ο χαιρετισμός  του πρύτανη του ΕΜΠ Ανδρέα Μπουντουβή.

Ακολουθούν 2 ξεχωριστά πάνελ με σύγχρονες θεματικές. Το πρώτο, το οποίο θα συντονίζει ο συνιδρυτής των Industry Disruptors Game Changers Μιχάλης Στάγκος, θα έχει ως θέμα τη «Σύνδεση ακαδημαϊκής έρευνας κι επιχειρηματικότητας». Θα συμμετέχουν ο οικονομολόγος και Senior Advisor του Τομέα Απασχόλησης και Αγοράς Εργασίας του ΣΕΒ Νίκος Γαβαλάκης, ο Διευθυντής του ΕΠΙΣΕΥ Γιάννης Βασιλείου, ο καθηγητής του ΕΜΠ, Επιστημονικός υπεύθυνος ΜοΚΕ του ΕΜΠ και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου της θερμοκοιτίδας ΕΠΙ.νοώ, Γιάννης Καλογήρου και ο Head of Product Marketing & Innovation της Vodafone, Άγγελος Σπανός.

Το δεύτερο πάνελ θα έχει θέμα «Big data και Ψηφιακός μετασχηματισμός» και θα το συντονίσει η δημοσιογράφος Έρη Πανσεληνά. Θα συζητήσουν και θα παραθέσουν τις απόψεις και τις σκέψεις τους οι Ερικ Πάρκς, Διευθυντής ψηφιακής επικοινωνίας του Πρωθυπουργού, Γιάννης Ηλιόπουλος, Head of Digital της WIND και Γιάννης Τσιλήρας Director CRM, Customer Experience & Channel Management Director του ομίλου ΟΤΕ.

Ανάμεσα στα δύο πάνελ οι έντεκα ομάδες που αποφοίτησαν από τον δεύτερο κύκλο της θερμοκοιτίδας θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε ολιγόλεπτα «live pitching». Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την απονομή των πιστοποιητικών φοίτησης.