Κυριάρχησε στα social media η επίσκεψη Μέρκελ

Κυριάρχησε στα social media η επίσκεψη Μέρκελ

Το όνομα της Γερμανίδας καγκελαρίου εμφανίστηκε σε 52 χιλιάδες αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η δεύτερη επίσκεψη της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα συνοδεύτηκε από ένα τεράστιο για τα ελληνικά δεδοµένα αριθµό συζητήσεων στα κοινωνικά δίκτυα, οι οποίες, λόγω της σοβαρότητας του θέµατος,  είχαν διεθνή απήχηση και συµµετοχή.

Σύμφωνα με τη μέτρηση της BaaS -που χρησιµοποίησε για τη συλλογή των στοιχείων το εργαλείο Social Media Intelligence Engagor- κατά το διήμερο 10 και 11 Απριλίου 52.000 συζητήσεις στα social media ανέφεραν το όνοµα «Μέρκελ» ή «Merkel» ή χρησιµοποίησαν το hashtag #merkel.

Το hashtag #Merkel χρησιµοποιήθηκε μάλιστα σε Twitter και Facebook και απο ξένους χρήστες, οι οποίοι συζητούσαν τόσο για την επίσκεψη Μέρκελ, όσο και για τον αποκλεισµό του κέντρου της Αθήνας.

Κατά την πρώτη επισκέψη της καγκελαρίου στη χώρα, το 2012, οι συζητήσεις που είχαν µετρηθεί στα social media είχαν ανέλθει σε 43.600. Οι περισσότερες και εντονότερες συζητήσεις έγιναν στο Τwitter.

Τα σχόλια άγγιξαν ένα δυνητικό αριθµό 140 εκατ. χρηστών (Reach) σε λιγότερο από 2 ηµέρες, ενώ το 2012 το αντίστοιχο νούµερο ήταν 46,6 εκατοµµύρια.

Σε επίπεδο περιεχοµένου, οι συζητήσεις είχαν µεγάλες δόσεις σάτιρας, σοβαρής κριτικής προς πολλές κατευθύνσεις, αλλά και κλασικού ελληνικού χιούµορ.

Διαβάστε ακόμη:

«Μαζί σε καλό δρόμο» το μήνυμα της Μέρκελ στην Ελλάδα

Τι παρουσίασαν στην Μέρκελ οι επικεφαλής των Επιμελητηρίων