Κίτρινα γιλέκα: Επεισόδια και δακρυγόνα σε πόλεις της Γαλλίας

Σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, περίπου 41.500 διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους της χώρας, σε σύγκριση με τους 51.400 την προηγούμενη εβδομάδα.

Επεισόδια σημάδεψαν και τη 14η σαββατιάτικη κινητοποίηση των «κίτρινων γιλέκων» στη Γαλλία, με την αστυνομία να προχωρεί σε ρίψεις δακρυγόνων για να διαλύσει το πλήθος των διαδηλωτών, που πετούσαν αντικείμενα, ενώ έβαλαν φωτιές και σε κάδους απορριμμάτων στο Παρίσι, στη Λιόν και το Μπορντό.

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν ειρηνικά νωρίτερα σήμερα στο Παρίσι, στην Αψίδα του Θριάμβου, προτού οι συμμετέχοντες κατευθυνθούν στον Πύργο του Άιφελ.

Yellow vests protest in Paris

Αργότερα το απόγευμα, αστυνομικοί και κουκουλοφόροι συγκρούστηκαν στο Esplanade des Invalides στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας, όπου αναμενόταν να ολοκληρωθεί η πορεία, ενώ οι ταραχές επεκτάθηκαν στους γύρω δρόμους. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, 26 άνθρωποι προσήχθησαν στο Παρίσι.

Στη Ρουέν, στη βόρεια Γαλλία, τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν, αφού ένας οδηγός επιχείρησε να περάσει μέσα από πλήθος διαδηλωτών.

Τα «κίτρινα γιλέκα» επιχείρησαν να εμποδίσουν την πρόσβαση σε μια αποθήκη της εταιρείας Amazon και πέταξαν πέτρες εναντίον της αστυνομίας στην Τουλούζη, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο BFM.

Yellow vests protest in Paris

Σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, περίπου 41.500 διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους της χώρας, σε σύγκριση με τους 51.400 την προηγούμενη εβδομάδα. Μεταξύ αυτών, 4.000 στο Παρίσι, σε σύγκριση με 5.000 το περασμένο Σαββατοκύριακο.