Κυβερνητικές πηγές: Το EWG αποφάσισε την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα

Κυβερνητικές πηγές: Το EWG αποφάσισε την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα
Η είσοδος του Μεγάρου Μαξίμου, την Τρίτη 14 Απριλίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΠΕ-ΜΠΕ / Π. Σαΐτας

«Tα τεχνικά κλιμάκια θα συνεδριάσουν για να λάβουν την απόφασή τους και μάλιστα εντός της ημέρας θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις».

Το EuroWorking Group αποφάσισε, κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση, «να προτείνει την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Ελλάδα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (SLA)»: αυτό σημείωναν κυβερνητικές πηγές από την Αθήνα, υπογραμμίζοντας συγχρόνως ότι «τα τεχνικά κλιμάκια θα συνεδριάσουν για να λάβουν την απόφασή τους και μάλιστα εντός της ημέρας θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις».

Τούτων δοθέντων, όπως σημείωναν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές, «μέσα ενημέρωσης που για άλλη μια φορά έσπευσαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να προεξοφλήσουν την καταστροφή, απλώς χάνουν την αξιοπιστία τους, δημοσιογραφώντας με κριτήριο τις επιθυμίες τους».

«Δεν έχει ορισθεί ακόμα η επιστροφή των θεσμών»

Δεν έχει οριστεί ακόμα ημερομηνία επιστροφής των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί.

Η Ανίκα Μπράιτχαρτ ανέφερε ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις συζητήσεις, οι οποίες συνεχίζονται σε διάφορα επίπεδα από την έδρα των θεσμών. «Αυτές οι διαβουλεύσεις θα επιτρέψουν να ανοίξει η πόρτα για την επιστροφή των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα με στόχο να ολοκληρωθεί γρήγορα η αξιολόγηση. Ωστόσο, δεν έχει οριστεί ακόμα η ημερομηνία επιστροφής τους», δήλωσε η κ. Μπράιτχαρτ.