Κυβερνητική συμφωνία για τα κρυπτονομίσματα στη Γερμανία- Tι αναφέρει

Κυβερνητική συμφωνία για τα κρυπτονομίσματα στη Γερμανία- Tι αναφέρει
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νομικό πλαίσιο για τη ρύθμιση των επιχειρήσεων που έχουν ως κύρια πηγή ενασχόλησης τα κρυπτονομίσματα προετοιμάζει η Γερμανία.

Ειδικότερα, η νέα κυβέρνηση στη χώρα προέβη στην υπογραφή συμφωνίας συνασπισμού που αφορά την ανάγκη αλλαγής προσέγγισης σε ό,τι αφορά  την ανάπτυξη του τομέα κρυπτονομισμάτων και την αξιολόγηση κινδύνου.

Τα τρία κυβερνητικά πολιτικά κόμματα, δηλαδή οι αριστεροί Σοσιαλδημοκράτες, το Κόμμα των Πρασίνων και οι φιλικοί φιλελεύθεροι, επιδιώκουν «δυναμική αλλαγή όσον αφορά τις ευκαιρίες και τους κινδύνους που συνδέονται με την οικονομική καινοτομία» και σχετίζονται με τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτονομισμάτων.

«Δημιουργούμε έναν ευρωπαϊκό νόμο για την εποπτεία των χρηματοπιστωτικών αγορών και για πολύπλοκες δομές ομίλων για να διασφαλίσουμε την ολιστική και επαρκή εποπτεία των νέων επιχειρηματικών μοντέλων. Χρειαζόμαστε έναν ευρωπαϊκό εποπτικό φορέα για τον τομέα των κρυπτονομισμάτων. Απαιτούμε από τους παρόχους υπηρεσιών να εντοπίζουν με συνέπεια τους πραγματικούς ιδιοκτήτες», αναφέρει η συμφωνία.