Κυβερνητική σύσκεψη για την ανακεφαλαιοποίηση

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνεδριάζουν ΚΥΣΟΙΠ-ΚΥΣΚΟΙΠ υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.

 

Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η προώθηση της κυβερνητικής πολιτικής στον κοινωνικό τομέα, είναι η ατζέντα της κοινής συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής και του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής που ξεκινά στις 10:30 στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Η κυβέρνηση τρέχει με ταχείς ρυθμούς, προκειμένου να ολοκληρωθεί με επιτυχία η πρώτη αξιολόγηση. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από την ορκωμοσία κιόλας της κυβέρνησης, έχει ζητήσει από τους υπουργούς να ολοκληρωθούν εγκαίρως όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την αξιολόγηση και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η οποία πρέπει να γίνει εντός του 2015. Ταυτόχρονα, όμως, έχει ζητήσει και την ενεργοποίηση και επίσπευση του κυβερνητικού σχεδιασμού που ακούει στον όρο «παράλληλο πρόγραμμα» και έχει βασική στόχευση την ανακούφιση όσων πλήττονται περισσότερο από την κρίση.

Το πρώτο πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων που ψηφίστηκε τα μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευής ήταν το πρώτο σημαντικό βήμα. Θα ακολουθήσει ένα δεύτερο πακέτο, και, όπως δήλωσε χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, «υπάρχει και μια άλλη σειρά μέτρων τα οποία θα ψηφιστούν περίπου στις 15 Νοεμβρίου». Στο κλίμα αυτό εντάσσεται και η σημερινή κοινή σύσκεψη των δύο κυβερνητικών οργάνων.