Κυβερνοεπίθεση οδήγησε τη Honda να διακόψει την παραγωγή σε εργοστάσιά της ανά τον κόσμο

Κυβερνοεπίθεση οδήγησε τη Honda να διακόψει την παραγωγή σε εργοστάσιά της ανά τον κόσμο
epa07379674 (FILE) - The logo of Honda Motor Co. is seen at the 45th Tokyo Motor Show 2017 in Tokyo, Japan, 25 October 2017 (reissued 19 February 2019). According to media reports on 19 February 2019, Honda Motor Co. is planning to close its Swindon's car plant in Britain in 2022. EPA/KIYOSHI OTA Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κυβερνοεπίθεση ανάγκασε τη Honda Motor να διακόψει την παραγωγή σε εργοστάσιά της ανά τον πλανήτη, καθώς προκάλεσε βλάβη στο εσωτερικό της δίκτυο.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, η παραγωγή σταμάτησε στις μονάδες του Οχάιο, στις ΗΠΑ και της Τουρκίας, ενώ ανάλογη διακοπή σημειώθηκε στις μονάδες παραγωγής μοτοσικλετών σε Ινδία και Νότια Αμερική.

Η εταιρεία εργάζεται για την αποκατάσταση της βλάβης, ανέφερε ο εκπρόσωπός της, Hidenori Takeyasu.

Οι παραγωγικές δραστηριότητες της εταιρείας στην Ιαπωνία δεν επηρεάστηκαν, ενώ άλλες μονάδες στις ΗΠΑ, μετά από μια προσωρινή διακοπή λειτουργίας, συνέχισαν τις εργασίες τους.

Μετά το πλήγμα της κρίσης του κορονοϊού, η Honda συνέχισε την παραγωγή στις ΗΠΑ από τις 11 Μαΐου, ενώ σχεδίαζε να πράξει το ίδιο στο Ηνωμένο Βασίλειο από αυτή την εβδομάδα.

Το σύστημα ελέγχου αυτοκινήτων της Honda, σχεδιασμένο για τον εντοπισμό βλαβών και προβλημάτων πριν την αποστολή και ταξινόμηση των οχημάτων, αδυνατούσε να συνδεθεί με τους υπολογιστές στα εργοστάσια της εταιρείας. Η Honda ανακάλυψε το πρόβλημα νωρίς το πρωί της Δευτέρας.