ΚΚΕ: Να μην υποκύψει ο λαός στη λογική του «μικρότερου κακού»

ΚΚΕ: Να μην υποκύψει ο λαός στη λογική του «μικρότερου κακού»

Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην Αθήνα μίλησε απόψε ο Γεν. Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σε ενίσχυση του ευρωψηφοδελτίου του ΚΚΕ και των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Πάτρα, την Πετρούπολη, το Χαϊδάρι, την Ικαρία, «όπου οι συνδυασμοί μας είναι στο β’ γύρο των δημοτικών εκλογών», κάλεσε τους ψηφοφόρους απόψε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία του στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος για τις Ευρωεκλογές, στο Πεδίον του Άρεως.

Ο κ. Κουτσούμπας εγκάλεσε τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με εκβιαστικά διλήμματα, ψεύτικες υποσχέσεις και απόκρυψη του πραγματικού χαρακτήρα της ΕΕ, δίνουν στις ευρωεκλογές χαρακτήρα δημοψηφίσματος, και σημείωσε: «Αν θέλουμε να δώσουμε στις ευρωεκλογές χαρακτήρα δημοψηφίσματος, ένα είναι το ερώτημα: Υποταγή ή χειραφέτηση του λαού απ’ την πολιτική της ΕΕ των μονοπωλίων; Ναι ή όχι στα δεσμά της ΕΕ των μονοπωλίων; Και ποιος είχε δίκιο τελικά; Το ΚΚΕ ή τα άλλα κόμματα; Αυτό είναι το πραγματικό, το ουσιαστικό ερώτημα που θέτουμε εμείς στον λαό μας. Και σ’ αυτό ερώτημα η απάντηση είναι μόνο μία: Ισχυρό ΚΚΕ».

Υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία «γκριζάρει» μαζί με το Αιγαίο και άλλες περιοχές (Μέση Ανατολή, Βαλκάνια, Καύκασο, Συρία), επισήμανε: «Αυτά εγκυμονούν ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο εμπλοκής της Ελλάδας σε πόλεμο, στο πλευρό της μιας ή της άλλης ιμπεριαλιστικής συμμαχίας. Επομένως, τίποτε δεν μπορεί να αποκλειστεί».

«Για όλα αυτά τα ζητήματα το ΚΚΕ θα δίνει καθημερινά μάχη και εδώ στην Ελλάδα και στην ΕΕ, στο Ευρωκοινοβούλιο, με τους ευρωβουλευτές που θα εκλέξουμε την Κυριακή. Η ενίσχυση του ΚΚΕ θα δώσει νέα ώθηση στη διεθνή δράση του», είπε ο Γ.Γ. του ΚΚΕ και κάλεσε σε καταδίκη των πολιτικών παιχνιδιών και παζαριών που παίζουν τα άλλα κόμματα και εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «με καλούς δασκάλους από τις αθρόες μεταγραφές ηγετικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ ειδικευμένων στη λαμογιά», πρωτοστατεί σε αυτό και απευθύνεται στο ΚΚΕ για να ψαρέψει ψήφους.

Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει αντίπαλο στρατόπεδο από τα λαϊκά συμφέροντα, «είναι με τα μπούνια με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ντίλερ των συμφερόντων τους. Γι’ αυτό και κάνουν και ανοίγματα τώρα προς τη Χρυσή Αυγή, παρά τις δικαιολογίες μετά την κατακραυγή που ξεσηκώθηκε» και κάλεσε τον λαό να μην υποκύψει «στη λογική του μικρότερου δήθεν κακού, που κάθε φορά αποδεικνύεται μεγαλύτερο κακό».

Απευθυνόμενος στους παλιούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και στους σημερινούς και χθεσινούς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που προβληματίζονται, τους κάλεσε σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, λέγοντας «μπορούμε να συναντηθούμε σήμερα στην κάλπη και αύριο στην ανασύνταξη και ανασυγκρότηση του εργατικού λαϊκού κινήματος».

Ανέφερε ότι παρά τη συνηθισμένη προεκλογική όξυνση των δικομματικών αψιμαχιών, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να διαχειριστούν το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα και τόνισε ότι «το αναπτυξιακό σχέδιο της ΝΔ και το σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα σχέδια που αφορούν την έξοδο από την κρίση του κεφαλαίου και το πέρασμα στη φάση της ανάκαμψης των κερδών των μονοπωλίων».

Εξέφρασε την άποψη ότι ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, την επόμενη μέρα θα είναι εδώ η ΕΕ και τα διαρκή μνημόνια χωρίς τέλος, οι επιχειρηματικοί όμιλοι με τις διαρκείς απαιτήσεις για μικρότερους μισθούς, φοροαπαλλαγές και προνόμια, το χρέος της χώρας, για το οποίο δεν ευθύνεται ο λαός, με τους δανειστές να απαιτούν την πληρωμή του, ακόμα και αν γίνει επιμήκυνση για 50 χρόνια και μείωση επιτοκίων, όπως λένε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Μέρκελ και ΕΕ, ακόμα κι αν γίνει κάποιο κούρεμα, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Ομπάμα, και η Λαγκάρντ του ΔΝΤ.

«Η μόνη ρεαλιστική λύση είναι η πρόταση του ΚΚΕ: Μονομερής διαγραφή του χρέους. Αυτό συμφέρει και αυτό απαιτεί άλλο δρόμο ανάπτυξης, με αποδέσμευση από την ΕΕ και κοινωνικοποίηση των μεγάλων επιχειρήσεων, του ορυκτού πλούτου. Να έχει ο λαός στα χέρια του την εξουσία και τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας» πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: Μήνυμα ισχυροποίησης του ΚΚΕ για το 2014