«Κλειδώνει» η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική από τις 6 το απόγευμα στα ΣΚ

«Κλειδώνει» η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική από τις 6 το απόγευμα στα ΣΚ
Κόσμος περπατά στην οδό Ερμού στο κέντρο της Αθήνας την παραμονή των Χριστουγέννων και ενώ είναι σε ισχύ τα μετρά περιορισμού της κυκλοφορίας για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού, Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θολό παραμένει το τοπίο για το λιανεμπόριο ενόψει των νέων ανακοινώσεων.

Μέτρα περιορισμού της κινητικότητας των πολιτών σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Χαλκίδα αναμένεται να ανακοινώσει το απόγευμα η κυβέρνηση, θέλοντας να αποφύγει την εκτίναξη των κρουσμάτων.

Οι τρεις αυτές περιοχές αναμένεται να ενταχθούν σε μια νέα κατηγορία στον υγειονομικό χάρτη, αυτή με το βαθύ κόκκινο, όπου θα εφαρμόζονται μέτρα σκληρού lockdown.

Όσον αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική φαίνεται πως «κλειδώνει» για τα Σαββατοκύριακα, αρχής γενομένης από αύριο, δηλαδή Σάββατο 6 το απόγευμα με Κυριακή 5 το πρωί. Το μέτρο θα ισχύει κάθε Σαββατοκύριακο, μέχρι να μειωθούν τα κρούσματα.

Την ίδια ώρα δεν έχει αποφασιστεί ακόμη το κλείσιμο του λιανεμπορίου για τις «κόκκινες» περιοχές. Όπως όλα δείχνουν, θα σταματήσει το click in shop και πλέον είναι όλα ανοιχτά για το αν θα συνεχιστεί ή όχι η λειτουργία των καταστημάτων με τη μέθοδο click away. Η κυβέρνηση αναμένει την απόφαση των λοιμωξιολόγων που συνεδριάζουν και ανάλογα με την εισήγησή της θα ληφθούν και οι αποφάσεις.