«Κλειδώνει» στο νήμα την Πενσιλβάνια ο Μπάιντεν

«Κλειδώνει» στο νήμα την Πενσιλβάνια ο Μπάιντεν
epa08801155 A news report about the ongoing counting of ballots in the 2020 Presidential election is shown on a screen in Times Square in New York, New York USA, 05 November, 2020. Counting of mail-in and absentee ballots in several states around the country began on 03 November and is expected to stretch as far as 06 November as the United States waits on the results in the undecided United States’ presidential election between President Donald J. Trump and former Vice President Joe Biden. EPA/JUSTIN LANE Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πέρασε μπροστά ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για ελάχιστες ψήφους.

Ο Τζο Μπάιντεν πέρασε μπροστά στην κρίσιμη πολιτεία της Πενσιλβάνια μετά την καταμέτρηση του 95% των ψήφων, εξασφαλίζοντας το 49,4% των ψήφων έναντι 49,3% του απερχόμενου προέδρου Τραμπ, σύμφωνα με το Edison Research, ενώ συνεχίζεται η καταμέτρηση ενσωματώνοντας επιστολικές ψήφους, όπου ο Τζο Μπάιντεν προηγείται με συντριπτικό ποσοστό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Στην επίσης κρίσιμη πολιτεία της Τζόρτζια, όπου ο υποψήφιος των Δημοκρατικών εξασφάλισε νωρίτερα σήμερα το προβάδισμα, έχει διευρύνει την διαφορά του από τον Ντόναλντ Τραμπ στις 1.097 ψήφους, ενώ η καταμέτρηση συνεχίζεται.

Επιτελείο Τραμπ: Οι εκλογές δεν έχουν τελειώσει

Το προεκλογικό επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε σήμερα το απόγευμα ότι οι προεδρικές εκλογές «δεν έχουν τελειώσει», τη στιγμή που ο Δημοκρατικός αντίπαλός του, ο Τζο Μπάιντεν, βρίσκεται προ των πυλών του Λευκού Οίκου.

Ο Μπάιντεν προηγείται πλέον στην Πολιτεία της Τζόρτζια (16 μεγάλοι εκλέκτορες), ενώ πήρε προβάδισμα και στην Πενσιλβάνια (20 μεγάλοι εκλέκτορες), με την ενσωμάτωση των επιστολικών ψήφων, η καταμέτρηση των οποίων συνεχίζεται.

«Αυτές οι εκλογές δεν τελείωσαν. Οι λανθασμένες προβλέψεις που ανακηρύσσουν τη νίκη του Τζο Μπάιντεν βασίζονται σε αποτελέσματα τα οποία απέχουν πολύ από το να είναι τα τελικά σε τέσσερις Πολιτείες», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ματ Μόργκαν, ένα στέλεχος της εκστρατείας του Τραμπ.

Κανένα μεγάλο αμερικανικό μέσο ενημέρωσης δεν έχει ανακηρύξει νικητή τον Μπάιντεν μέχρι στιγμής.

Διαβάστε ακόμη: Αγωνία για την καταμέτρηση σε πολιτείες-κλειδιά