«Κλείδωσαν» για τις 7 Ιουλίου οι εθνικές εκλογές

«Κλείδωσαν» για τις 7 Ιουλίου οι εθνικές εκλογές
Πρόωρες εκλογές στις 7 Ιουλίου το επικρατέστερο σενάριο - Οι λόγοι πίσω από την απόφαση Τσίπρα.

Τόσο η μεγάλη διαφορά στις ευρωεκλογές όσο και το αρνητικό αποτέλεσμα στις κάλπες για την αυτοδιοίκηση οδήγησε τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει την απόφαση για προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Κι εκεί που όλοι θεωρούσαν ότι η ημερομηνία των εκλογών έχει κλείσει για 30 Ιουνίου, τελικά το επικρατέστερο σενάριο είναι οι κάλπες να στηθούν στις 7 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε επικοινωνία με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και κατέληξαν στο να προτείνουν την Κυριακή 7 Ιουλίου ως ημέρα εθνικών εκλογών, καθώς 2 Ιουλίου λήγουν οι εξετάσεις των πανελλαδικών.

Ακολούθησε επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για να οριστικοποιηθεί η ημερομηνία. Οι δυο τους θα έχουν και συνάντηση μετά τον Β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών της επόμενης Κυριακής.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, το βράδυ της Κυριακής και θα ζητήσει τη διάλυση της βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών για σοβαρό εθνικό λόγο.

Τις εκλογές θα διεξαγάγει η παρούσα κυβέρνηση.

Πίσω από αυτή την εισήγηση κρύβονταν δύο λόγοι: πρώτον ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει μια εβδομάδα παραπάνω περιθώριο να προετοιμαστεί για τις κάλπες και δεύτερον θα έχουν τελειώσει οι πανελλαδικές εξετάσεις -και γονείς αλλά και οι 17χρονοι ψηφοφόροι δεν θα έχουν υποχρεώσεις που μπορεί να τους εμποδίσουν από το να ψηφίσουν.