«Κλικ» κατά του Έμπολα μέσω Facebook

«Κλικ» κατά του Έμπολα μέσω Facebook

Από σήμερα οι χρήστες του Facebook μπορούν να πραγματοποιούν δωρεές σε ΜΚΟ που μάχονται κατά της επιδημίας. 

Για τα καλά έχει ριχτεί στη «μάχη» κατά της εξάπλωσης της επιδημίας Έμπολα ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος πριν από μερικές εβδομάδες είχε δωρίσει μαζί με τη σύζυγό του, Πρισίλα Τσαν, 25 εκατ. δολάρια για τον «πόλεμο» κατά του ιού.

Τώρα ο Ζούκερμπεργκ περνά στον «αγώνα» και το ίδιο το Facebook, ανακοινώνοντας ότι με ένα απλό «κλικ» οι χρήστες του θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν δωρεές στην προσπάθεια καταπολέμησης της επιδημίας.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή τέθηκε σήμερα σε λειτουργία, εμφανίζοντας στο newsfeed των χρηστών ένα πινακάκι που φέρει το μήνυμα «μπορείτε κι εσείς να κάνετε μια δωρεά κατά του Έμπολα». Οι χρήστες στη συνέχεια μπορούν να επιλέξουν σε ποιο μη κερδοσκοπικό οργανισμό που μάχεται κατά του ιού θα κατευθύνουν το ποσό που οι ίδιοι επιλέγουν να δωρίσουν.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ακόμη πως προχωρά στη δωρεά και εγκατάσταση εκατό συστημάτων χειρισμού δορυφόρων, προκειμένου να βελτιώσει τις διαδικτυακές και τηλεφωνικές συνδέσεις στης πληγείσες περιοχές της Δυτικής Αφρικής, οι οποίες αριθμούν περίπου 5.000 νεκρούς από τον ιό.