Κλείνει και άλλο σχολικό τμήμα λόγω κρουσμάτων στην Πελοπόννησο

Κλείνει και άλλο σχολικό τμήμα λόγω κρουσμάτων στην Πελοπόννησο
Το 1ο νηπιαγωγείο στα Καλύβια Αττικής κλειστό μετά από απόφαση της Κυβέρνησης να περιμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία στην Ελληνική επικράτεια λόγω του κορωνοιού, Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020. Στην αναστολή της λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας προχωράει η κυβέρνηση, προκειμένου να μειωθεί η διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Το μέτρο αφορά όλες τις βαθμίδες της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης και θα έχει άμεση εφαρμογή. Θα ισχύσει για τις επόμενες 14 ημέρες και αφορά τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα σχολεία, τα ΙΕΚ και τα πανεπιστήμια, ιδιωτικά και δημόσια. Το μέτρο όπως εξήγησε Κικίλιας είναι προληπτικό και έχει ως κύριο στόχο να μειωθεί η διασπορά του ιού στην κοινότητα. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Νέα αναστολή στη λειτουργία τάξης λόγω συρροής κρουσμάτων κορωνοϊού, αυτή τη φορά σε δημοτικό σχολείο κοντά στο Κιάτο.

Μετά το 10ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης όπου έκλεισαν δυο τάξεις λόγω συρροής κρουσμάτων, το επόμενο τμήμα τάξης που κλείνει είναι στην Πελοπόννησο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας, κλείνει η ΣΤ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Μουλκίου, δίπλα στο Κιάτο έως τις 3 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι παραμένει κλειστό το τμήμα Β2 του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης στη Θεσσαλονίκη έως τις 30 Σεπτεμβρίου ενώ η Γ2 τάξη του ίδιου σχολείου θα παραμείνει κλειστή έως την 1η Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι με βάση τα ισχύοντα πρωτόκολλα, για να κλείσει ένα τμήμα σχολείου θα πρέπει να έχει μολυνθεί με κορωνοϊό το 50% + 1 των μαθητών που φοιτούν.